Prof. Dr. Bedri Gencer istedi, yüzlerce habere erişim engeli... Sözcü18 de nasibini aldı

Prof. Dr. Bedri Gencer istedi, yüzlerce habere erişim engeli... Sözcü18 de nasibini aldı

Çocuk yaşta evliliği savunduğu skandal açıklamalarıyla bilinen, YTÜ'de görevli akademisyen Prof. Dr. Bedri Gencer, aralarında Sözcü18'in de yeraldığı kendisi hakkındaki yüzlerce haberi yayından kaldırttı.

2020 Elazığ depreminin ardından, afetleri "zinanın yasal olmasına" ve "çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasına" bağlayan Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Bedri Gencer'in adının geçtiği 2.100 adet haber ve sosyal medya paylaşımı, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Akyazı Sulh Ceza Hakimliği'nin 28 Haziran 2024 tarihli ve 2024/864 sayılı 133 sayfalık kararıyla erişime engellendi.

Mahkemenin kararı kapsamında erişime engellenenler arasında, Sözcü18'de yeralan "Profesörden skandal deprem yorumu: Çocuk yaşta evliliğin yasaklanması deprem getirdi" başlıklı haberimiz de bulunmakta.

Binlerce haber ve sosyal medya paylaşımının silinmesine hükmedilen karar Gencer'e yönelik "kişilik hakları ihlali" gerekçesiyle verildi.

Mahkeme kararıyla erişimi engellenen haberimizde; 2020'de Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Bedri Gencer, X'ten yaptığı paylaşımda; "Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı" şeklinde bir paylaşım yapmış ve gelen tepkiler üzerine paylaşımını silmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler