Erbakan'dan iktidara: Borç paçadan akıyor, noter olmayız

Erbakan'dan iktidara: Borç paçadan akıyor, noter olmayız

YRP lideri Fatih Erbakan, muhalefete geçen belediyelere işaret ederek "Türkiye'de borç paçadan akıyor. Belediyeler, merkezi yönetim, vatandaş borçlu. Muhalefetin eline geçen belediyelerde bu durum ayan, beyan ortaya çıktı" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Partisinin 31 Mart performansını değerlendiren Erbakan, 2028'deki seçimlere iktidar adayı parti olarak gireceklerini, seçim için çalışmalara şimdiden başladıklarını belirtti.

Ekonomik krize değinen Erbakan, "borç-faiz", "zam-vergi" ekonomisi ile "önce imtiyazlılar anlayışının" önemli problem olduğunu dile getirdi. Erbakan, Türkiye'nin dış borç stokunun 2023 sonu itibarıyla 499 milyar 886 milyon dolara ulaştığını ifade etti.

"BELEDİYELER BOĞAZINA KADAR BORÇ İÇİNDE"

Yüksek faizli, kısa vadeli borçların ekonomi için risk oluşturduğunu dile getiren Erbakan "Türkiye'de borç paçadan akıyor. Belediyeler, merkezi yönetim, vatandaş borçlu. Seçim döneminde AK Partili belediyelerin boğazına kadar borç batağı içerisinde olduğunu söylüyorduk. 31 Mart'tan sonra muhalefetin eline geçen belediyelerde bu durum ayan, beyan ortaya çıktı" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmayacağını açıkladığını aktaran Erbakan, bunun asgari ücretlinin açlığa mahkum edilmesi anlamına geleceğini söyledi.

Erbakan "17 bin lira asgari ücretle yılbaşında 37 kilogram kıyma alınabilirken, bugün 28 kilogram kıyma alınabiliyor. Temmuz'da da zam yapılmadığı zaman yıl sonunda 20 kilogram kıyma alınabilecek. Yani asgari ücretli bir senede yarı yarıya fakirleşiyor" şeklinde konuştu.

"BİZE DAVET GELMEDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki 23 Nisan resepsiyonunun ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer partilerin genel başkanlarıyla görüştüğü hatırlatılarak, "Size davet gelmedi mi?" sorusuna Erbakan, şu yanıtı verdi:

"Bize davet gelmedi. Bu, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın takdiridir. Bu olayın değerlendirmesini, takdirini de aziz milletimize bırakıyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak kurulduğumuz günden beri Mili Görüş çizgisinde siyaset yapan partiyiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye her zaman devam ettik, bundan sonra da devam edeceğiz.

Doğrular milletin doğruları, milletin faydasına olan işler. Yanlışlar da milletin aleyhine olan işlerdir ama bizden 'Yanlışa da doğru' deyin, 'Bir noter makamı olun' yaklaşımı bekleniyorsa zaten bizim de orada durmamızın bir anlamı olmaz."

Erbakan, bir gazetecinin "Cumhur İttifakı'nda var mısınız?" sorusuna ilişkin ise "Bu seçimlerde biz, Cumhur İttifakı'nın içerisinde yer almadık. Bundan sonra da yine eleştirilerimize, yanlış gördüklerimizi belirtmeye de devam edeceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler