AKP’nin oyu düştü, CHP’nin yükseldi!

AKP’nin oyu düştü, CHP’nin yükseldi!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ASAL Araştırma, "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz" diye sordu. Bu ankete göre, yerel seçimde büyük bir hezimete uğrayan AKP’nin oyu düşerken, CHP’nin yükseldiği görüldü.

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde ikinci parti olmasından sonra ‘erken seçim’ tartışmaları zaman zaman gündeme geliyor.

ASAL Araştırma'nın 26 ilde 20-21 Nisan tarihleri arasında 2000 kişi ile + - 1,95 hata payı ve CATI yöntemiyle yaptığı, "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Bir önceki genel seçimde oy oranı yüzde 36,3 olan AKP’nin oy oranı yüzde 32,2'ye düşerken, CHP'nin 25,8 düzeyindeki oyu yüzde yüzde 26.5'ya yükselmesine karşın AKP’nin ilk sıradaki yerini koruduğu görüldü.

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 9,90 oy oranına ulaşan İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 5.6 olarak ölçüldü. İYİ Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde büyük oy kaybı yaşamıştı.

ASAL Araştırma'nın "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" anketinde 'kararsızlar' dağıtıldıktan sonra oyların partilere göre dağılımı şöyle şekillendi:

AKP: Yüzde 32.2

CHP: Yüzde 26.5

MHP: Yüzde 9.8

DEM Parti: Yüzde 9.1

İYİ Parti: Yüzde 5.6

Yeniden Refah Partisi: Yüzde 4.5

Zafer Partisi: Yüzde 4.2

Türkiye İşçi Partisi: Yüzde 2.6

Diğer: Yüzde 5.5

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler