Uluyazı’ya alternatif yol Kasım ayında hizmete girecek

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin şehir ile bütünleşmesini sağlamak amacı ile başlatılan ve Fen İşleri Müdürlüğü'nce projelendirilen Uluyazı Alternatif Bağlantı Yolu projesi, Kasım ayı içerisinde hizmete girecek.

ÇANKIRI Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in girişimleri ile hayata geçirilen Uluyazı’ya alternatif bağlantı yol çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Esen, dere ıslah çalışmaları ve sanat yapıları ile birlikte toplam 40 milyon liraya mâl olan projenin, Kasım ayı içerisinde yaya ve araç trafiğine açılacağını müjdeledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin şehir ile bütünleşmesini sağlamak amacı ile Başkan Esen tarafından başlatılan ve Fen İşleri Müdürlüğü'nce projelendirilen Uluyazı Alternatif Bağlantı Yolu projesi, gerekli izinlerin ve 2022 yılında onaylanan Yeni Hastane çalışmalarının ardından tüm hızıyla tamamlanıyor.

Yeni Hastane yerinin ve projesinin kesinleşmesinden dolayı bekletilen çalışmalar, projenin başlaması ile birlikte kaldığı yerden devam ediyor. Bölgeye giren ekipler, yeni ve eski hastane arasında bağlantı sağlayacak şekilde revize edilen alternatif yolun 1050 metrelik asfalt kaplama çalışmalarına başladı. Kasım ayı içerisinde tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında alternatif yola 6 bin ton asfalt serilirken, 4,5 km bordür döşenecek. Güzergaha ayrıca çift taraflı kaldırım da yapılacak.

cankiri-uluyazi-resim-04.jpg

Proje kapsamında; hastane acil çıkışında kavşak ve otopark düzenlemesi de gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler