Tasarruf havada kaldı: AKP’li belediyeden AKP’li isme 2 milyon TL’lik top ihalesi

Tasarruf havada kaldı: AKP’li belediyeden AKP’li isme 2 milyon TL’lik top ihalesi

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik krizden kurtuluş reçetesi olarak sunduğu tasarruf tedbirlerine karşı AKP’li Bağcılar Belediyesi, futbol topu için 2 milyon TL’lik ihaleye çıktı, üstelik sözleşme AKP’li yedek meclis üyesiyle imzalandı.

AK Partili Bağcılar Belediyesi, ilçede düzenlenecek futbol ve voleybol turnuvasında kullanılmak üzere top alımı için pazarlık usulüyle ihale düzenledi.

Sözcü'den Hazar Dost'un haberine göre; 26 Haziran’da verilen ihaleye tek bir şirket teklif verirken, ihalenin bedeli 2 milyon TL oldu.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’ndaki bilgilere göre 2 milyon TL’lik ihaleyi, Arzu Film Ticaret isimli şirket aldı.

Temmuz-Ağustos aylarında gerçekleşecek mal alımı olarak sadece top gözükürken ihale içeriğine dair belgeler sisteme yüklenmedi.

2 MİLYON TL YEDEK MECLİS ÜYESİNE GİTTİ

Pazarlık usulü yapılan ihalede 2 milyon TL’lik sözleşme imzalanan Arzu Film Ticaret isimli şirketin tek ortağı olan Lokman Çobanoğlu, Bağcılar Belediyesi’nde AK Parti'den yedek meclis üyesi olarak gözüküyor.

CHP’Lİ SÖNMEZ: BAĞCILAR’IN ACİL İŞLERİNE BÜTÇE AYIRMIYORLAR

Bağcılar Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Murat Sönmez, söz konusu ihalenin belediye meclisinde gündeme gelmediğini belirtirken "Büyük bir para ve bizim haberimiz yok. Tasarruf tedbirlerini uyguladıklarını söylüyorlar, Bağcılar’da yapılması gereken ihaleler var ama bunlara bütçe ayarlamıyorlar. Bu kadar top neden alınıyor, bu ihale neden bu kişiye veriliyor? Pazarlık usulü yapılmasının nedenini açıklamıyorsunuz, tüm bu bilgilerin açıklanmasını isteyeceğiz" dedi.

2 MİLYON TL’YE KAÇ TOP ALINIR?

AK Partili Bağcılar Belediyesi’nin mahalleler arasında düzenlenecek futbol turnuvası için ayırdığı 2 milyon TL’ye internet üzerinden bakıldığı zaman ortalama 500 TL’den 4 bin futbol topu alınabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler