Meteoroloji'den Çankırı için 'sağanak yağış' uyarısı

Meteoroloji'den Çankırı için 'sağanak yağış' uyarısı

Meteoroloji'nin tahminlerine göre dün uyarıları yapılan sağanak yağış bugün geniş bir alanda etkili olacak. Başta Çankırı olmak üzere İstanbul ve Ankara çevrelerinde de kuvvetli sağanağın kendini göstermesi beklenirken rüzgar yer yer kuvvetlenecek.

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı, birçok şehir için sağanak yağış uyarısı geldi. Önce Marmara'da etkisini göstermesi beklenen yağışların günün ilerleyen saatlerinde başta Çankırı olmak üzere yurdun önemli bir kısmına yayılacağı tahmin ediliyor.

Yağışlara rağmen sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

SAĞANAK UYARILARI SÜRÜYOR

Tahminlere göre bugün ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç kesimleri ile Rize, Ardahan, Kars çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey kesimleri ve Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

2 GÜN ÖNCEKİ SAĞANAK YAĞIŞ ŞEHİR MERKEZİNDE ETKİLİ OLMUŞTU

Bilindiği gibi iki gün önceki sağanak yağış nedeni ile Çankırı şehir merkezinde bazı cadde ve sokaklarda su baskınları yaşanmış, vatandaşlar su baskınlarının yaşandığı sokaklarda zor anlar yaşamıştı. Yağış ile birlikte harekete geçen belediye ekipler, su baskınlarının olduğu cadde ve binalarda tahliye çalışmaları yapmış ve vatandaşın mağduriyetini büyük ölçüde ortadan kaldırmışlardı.

whatsapp-image-2024-07-11-at-10-22-48.jpeg

Meteoroloji'nin günün erken saatlerinde yaptığı uyarılar sonucu Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin teyakkuz durumunda olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler