'Mavi Balina' isimli sanal ölüm tuzağı Çankırı'da can aldı

'Mavi Balina' isimli sanal ölüm tuzağı Çankırı'da can aldı

Rusya'da başlayan fakat çok geçmeden başka ülkelerden Mavi Balina oyunu ile bağlantılı olduğundan şüphe edilen intihar haberlerine son olarak Çankırı da eklendi. İş insanı Sadık Tarakçı'nın 12 yaşındaki oğlu Mete Tarakçı babasının silahıyla intihar etti!

SÖZCÜ18 Haber Merkezi'nin elde ettiği son dakika bilgilerine göre iş insanı Sadık Tarakçı'nın 12 yaşındaki oğlu Mete Tarakçı, dün gece babasının silahıyla yaşamını sonlandırdı.

Mete Tarakçı'yı ölüme götüren olayın bilgisayar oyunu "Mavi balina" oyunu olduğu iddia edilirken, yaşanan olay Çankırı'da büyük üzüntü yarattı.

MAVİ BALİNA: İNTİHAR OYUNU'NUN ALTINDA YATAN GERÇEK NE?

Mavi Balina oyunu Türkiye dahil pek çok ülkede gündemde kalmaya devam ediyor. Oyuna başlayanların 50 günde 50 komutu yerine getirmesinin istendiği oyunun sonunda çok sayıda kişinin intihar ettiği hem Türkiye'de hem de uluslararası basında sıkça haber oldu.

Başlangıçta "Gecenin bir vakti uyan" ya da "bir korku filmi izle" gibi zararsız gözüken komutlar gün geçtikçe daha fazla şiddet ve psikolojik baskı içerir hale geliyor:

"Yüksek bir binaya çık."

"Koluna balina resmi kazı"

Oyun Rusya'da başladı fakat çok geçmeden başka ülkelerden Mavi Balina oyunu ile bağlantılı olduğundan şüphe edilen intihar haberleri gelmeye başladı; Ukrayna, Hindistan, ABD, Türkiye.

Bu "intihar oyunu" ile ilişkilendirilen yüzlerce ölüm vakası kaydedildi.

Yapılan son araştırmalarsa tuhaf bir şey ortaya koyuyor. Acaba başından beri böyle bir oyun yok muydu?

Hikâyenin başlangıcı

Mavi Balina hikâyesi Rina Palenkova ile başladı.

Rusya'nın güneydoğusunda yaşayan bir genç olan Rina 22 Kasım 2015'te bir selfie paylaştı.

Fotoğrafta Rinan'nın ağzı ve burnu siyah bir şalla sarılmıştı. Orta parmağını kameraya doğrultmuştu ve sanki parmağında kurumuş kan lekesi vardı.

Fotoğrafın altında "Nya bye" yazıyordu. Ertesi gün Rina intihar etti

Rusya'nın en büyük sosyal ağlarından VKontakte adlı platformdaki sohbet odalarında Rina Palenkova'nın ölümü konuşuldu.

Bu forumlar özellikle ergenlik dönemindeki gençler için, okulda kimden hoşlandıkları gibi gündelik olayları konuştukları yerlerdi.

Ne var ki sohbet bazen biraz daha karanlık yerlere gidebiliyordu. Depresyon, yalnızlık ve intihar gibi.

Birbirlerine korku hikayeleri anlatmak da bir başka yaygın alışkanlıktı. Hikayeler ne kadar gerçekçiyse o kadar ürkütücü oluyordu. O yüzden uydurma fotoğraflarla, montajlanmış çekimlerle hikayelere gerçeklik katılıyordu.

"Gerçek olaylardan esinlenen" klasik korku filmlerinin online mecradaki dengi olan bu hikayeler bütün hayalet hikayeleri gibi bir parça da olsa inandırıcılıktan alıyordu gücünü. (Kaynak: bbc.com/turkce haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler