Kullanıcılara sabah sürprizi: Instagram'a erişim engeli

Kullanıcılara sabah sürprizi: Instagram'a erişim engeli

Sosyal medya platformu Instagram'a BTK tarafından Türkiye'de erişim engeli getirildi. Kullanıcılar, platforma erişim sağlamada sorun yaşarken 'Instagram çöktü mü?' sorusuna yanıt arıyor. Öte yandan Instagram'a nasıl girileceği de merak konusu oldu.

TÜRKİYE'de sosyal medya kullanıcıları, 2 Ağustos 2024 itibarıyla Instagram'a erişim sağlamakta zorluk yaşıyor. Popüler sosyal medya platformuna yönelik getirilen bu erişim engelinin nedeni hakkında yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak BTK'nın sitesinden sorgulama yapıldığında erişim engeli geldiğini görüldü.

Kullanıcılara sabah sürprizi: Instagram'a erişim engeli - Resim : 1

Erişim engeli, ülke genelinde geniş çaplı bir kullanıcı kitlesini etkiledi. Birçok kullanıcı, platforma erişim sağlayamadıklarını sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla paylaşarak durumu rapor etti. Yaşanan bu durum, özellikle sosyal medya üzerinden iletişim kuran, işlerini yürüten ya da içerik üreten kişiler arasında endişeye neden oldu.

Türkiye’de daha önce de sosyal medya platformlarına yönelik benzer engellemeler yaşanmıştı. Ancak, bu seferki erişim engelinin neden getirildiği hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.

Kullanıcılar, VPN ve diğer alternatif yollarla Instagram'a erişim sağlamaya çalışırken, engelin ne kadar süreceği ve ne zaman kaldırılacağı konusunda belirsizlik sürüyor.

INSTAGRAM'A NASIL GİRİLİR?

Erişim engeli getirilen Instagram'a VPN ya da farklı sunucular üzerinden girmek mümkün olabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler