KOAH hastaları Çankırı Yer Altı Tuz Şehri'nde nefes bulacak

KOAH hastaları ilimizin önemli merkezlerinden olan Çankırı Yer Altı Tuz Şehri'nde nefes bulacak. 5 bin yıllık geçmişiyle dikkat çeken Yer Altı Tuz Şehri, ‘Daha Güçlü Bir Nefes Projesi’ kapsamında sağlık turizmine de ev sahipliği yapacak.

ÇANKIRI'da hayata geçirilecek olan ‘Daha Güçlü Bir Nefes Projesi’ protokol imza töreni ve basın toplantısı yapıldı. İmza törenine Vali M. Fırat Taşolar, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Demirel, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, Yeşilay Çankırı Şube Başkanı İsmail Özcan, Karatekin Hastanesi Genel Müdürü Taha Kurtça ve Tuz-Der Başkanı Önder İzmirlioğlu ile basın mensupları katıldı.

Proje kapsamında Hititler döneminden kalan ve yerin 150 metre altında bulunan Yer Altı Tuz Şehrinde, KOAH hastalarına yönelik farklı sosyal, kültürel ve sağlık etkinlikleri gerçekleştirilerek mağara içerisinde nefes darlığı çeken hastaların nefes açıcı özelliği olan tuz şehrinde verimli zaman geçirmeleri sağlanacak.

İlk programı, 24 Eylül - 8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan projede, seramik atölyesi, ebru sanatları atölyesi, müzikal etkinlikler, drama etkinlikleri, sinema ve şiir dinletileri, sağlıklı spor etkinlikleri, fiziksel egzersiz etkinlikleri ve uzman görüşleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Projeyle ilgili konuşan Vali M. Fırat Taşolar, Çankırı için çok önemli bir hayali gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Ciddi anlamda rağbet gören Yer Altı Tuz Şehrinde turizmin çeşitli alanlarında Çankırı’ya katma değer sağlaması adına çalışmaların devam ettiğini ifade eden Valimiz Sn. Taşolar, "Bu turizm alanlarından biri de sağlık turizmi. Bugün Yer Altı Tuz Şehrimizde sağlık turizmi alanında hayata geçirilecek projemiz için paydaşlarımız ile birlikte karşınızdayız. Belediyemiz, Üniversitemiz, İl Sağlık ve Gençlik Spor Müdürlüklerimiz, Karatekin Hastanemiz, Yeşilay ve Tuz-Der ile birlikte ilimizin diğer dinamikleriyle de bir araya gelerek böyle bir projeyi geliştirdik. Bu projenin yer Altı Tuz Şehrini sağlık turizmi alanında aranan yerlerden biri yapacak" dedi.

cankiri-nefes-alacak-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler