İtalyan Bakan'ın fenomen sevgilisi ülkeyi karıştırdı

İtalyan Bakan'ın fenomen sevgilisi ülkeyi karıştırdı

İtalya, aşırı sağcı Başbakan Meloni'nin kabinesindeki önemli isimlerden Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano ile sevgilisi arasında yaşanan krizi konuşuyor.

İTALYA'da Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano'nun bakanlık danışmanı olarak işe almak istediği sosyal medya fenomeni Maria Rosaria Boccia'nın, bakanın sevgilisi olduğu ortaya çıktı.

Durumu itiraf eden Sangiuliano'nun istifa talebi Başbakan Meloni tarafından kabul edilmedi.

Maria Rosaria Boccia, geçen hafta Kültür Bakanlığı'nda danışman olarak çalışmaya başladığını sosyal medyadan duyurmuş, ancak bakanlık bunu reddetmişti. Bunun ardından Bakan Sangiuliano ile gittiği iş gezilerinin ve resmi ziyaretlerin fotoğraflarını paylaşan influencer Boccia'nın hamlesi, bakanı adeta rezil etmişti.

Başbakan Giorgia Meloni hükümeti için de "utanç verici" olarak nitelenen olay sonrası verdiği röportajda, evli Bakan Sangiuliano gözyaşları içinde eşinden özür dileyerek Boccia'yla ilişkisini kabul etti.

italya-9133.jpg

Sevgilisine danışmanlık görevi önerdiğini ancak daha sonra onunla ilişkisi nedeniyle bundan vazgeçtiğini kaydeden Sangiuliano, birlikte çıktıkları gezilerde devletin parasını kullanmadığını savundu.

Öte yandan İtalyan basını, Instagram’daki ifşaatlarıyla tanınan influencer'ın elinde hükümeti sarsacak nitelikte kayıtların olabileceğini yazdı. La Repubblica gazetesi haberi “Yatak odasında şantaj” manşetiyle verdi ve Boccia’nın elinde şantaj için kullanılacak kayıtların olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler