Ilgaz'da yangın bitmiyor! Kadınçayırı'nda bungalov yandı

Ilgaz'da yangın bitmiyor! Kadınçayırı'nda bungalov yandı

Son dakika... Ilgaz'da pazartesi gününden bu yana yaşanan 2 yangından sonra bu sabah Kadınçayırı'nda Doğa Koruma ve Milli Parklar bölgesinde bulunan 7 bungalovdan biri yandı. Yangın Ilgaz Belediyesi itfaiyesinin müdahalesi ile söndürüldü.

EDİNİLEN son dakika bilgisine göre, Ilgaz/Kadınçayırı Doğa Koruma ve Milli Parklar bölgesinde bulunan, işletmesi Ilgaz Belediyesi'ne ait 7 bungalovdan biri sabahın erken saatlerinde (05:00) yandı. Yapılan ihbarla birlikte Ilgaz Belediyesi'ne ait itfaiye ekibinin olay yerine ulaşmasıyla birlikte başlayan söndürme çalışmaları, diğer bungalovlara sıçramadan söndürülürken yanan bungalovun 'boş' olduğu öğrenildi.

Haber yayına hazırlanırken bölgede soğutma çalışmaları sürmekteydi.

ILGAZ'DA "KUNDAKÇI" MI VAR?

Bilindiği gibi Ilgaz'da ilk yangın geride bıraktığımız Pazartesi günü Derekışla ile Yukarımeydan köyleri arasında saat 17:00 dolaylarında başlamış ve 44,17 hektarlık alan büyük zarar görmüştü.

Yangının 'neden' çıktığı konusunda bugüne kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, halk arasında yangınla ilgili olarak "iki ayrı noktada iki kişinin" yangını çıkarttığı yönünde oldukça yaygın bir söylenti bulunmakta.

Konuyla ilgili olarak Çankırı Emniyeti KOM Şube ile jandarmanın bölgede yoğun bir çalışma yürüttüğü de edinilen bilgiler arasında.

YUVASARAY'DA 'SAMANLIK' YANDI

Orman yangınının verdiği zarar ve çıkış nedenleri araştırılırken bu kez 20 Ağustos Salı gecesi bu kez Yuvasaray köyünde 'samanlık' yandı!

Ve bugün 22 Ağustos Perşembe, güne Kadınçayırı'nda 'bungalov' yangını ile uyandık!

Ve son yaklaşık 62 saatte Ilgaz'da 3 (üç) yangın ve akla gelen ilk soru: Ilgaz'da 'kundakçı' mı var? Ya da yangınlarda 'kundaklama' mı var?

Bu soruların cevaplarını verecek 'yetkili' bekleniyor...

kadincayiri-ilgaz-bungalov-yandi-sozcu18-resim-011.jpg

Meraklısına: 'Kundakçı' ya da 'kundaklama': Kundaklama veya kundakçılık; kötü amaçlarla herhangi bir malı, binayı veya araziyi ateşe verme. Kundakçılık kasıtlı ve kötü amaçlı olması yönüyle kazara meydana gelen yangınlardan ayrılır ve pek çok ülkenin yasalarına göre suçtur. Genellikle en ağır cezalar, can kaybı ile sonuçlanan olaylarda verilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler