Ilgaz'da orman yangını... 4 köy boşaltıldı

Ilgaz'da orman yangını... 4 köy boşaltıldı

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde bugün saat 17:00'de başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kontrol altına alınmakta zorlanıyor. Karadan yapılan müdahalelere çevre illerin itfaiyeleri de destek veriyor...

Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Derekışla ile Yukarımeydan köyü arasında saat 17:00 dolaylarında başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla büyümeye devam ediyor. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürerken, güvenlik gerekçesiyle Yukarımeydan, Aşağımeydan, Aşağıdere ve Yukarıdere köyleri tahliye edildi. Tahliye edilen köylerde yaşayan vatandaşlar, güvenli bölgelere yönlendirildi. Yangının diğer yerleşim yerlerini de tehdit ettiği belirtildi.

"4 KÖYÜMÜZÜ TAHLİYE ETTİK"

Yangın bölgesinde açıklama yapan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, yangının şu ana kadar yaklaşık 500 hektarlık bir alanı etkilediğini belirterek, "Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları Kastamonu, Ankara/Kızılcahamam ve Çankırı Merkez olmak üzere ilçelerimizden gelen itfaiye ekipleri tarafından sürdürülmekte. Önlem amaçlı 4 köyümüzü tahliye ettik ve vatandaşlarımızı güvenli bölgelere yerleştirdik. Orman Bakanlığımız ile yaptığımız görüşme sonucu havadan müdahale ekipleri de günün ışıması ile birlikte çalışmalara katılacak. Ancak rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayılıyor. Bu durum da bizleri hayli tedirgin ediyor. Şu an yapabileceğimiz en iyi şey, rüzgarın kesilmesi için dua etmek” dedi.

ilgaz-yaniyor-resim-01.jpg

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
EKİPLERİNİ SEVK EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Çankırı'nın Ilgaz ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek amacıyla 5 araç ve 10 personelin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"AFAD'dan gelen talep üzerine, Çankırı Ilgaz'da meydana gelen orman yangınına müdahale etmek amacıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi AKOM koordinesinde, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve ANFA Peyzaj Genel Müdürlüğüne ait 5 araç ve 10 personel yangın bölgesine sevk edilmiştir."

mehmed-ozturk-ilgaz-yangin-resim-04.jpg

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler