GELAL Çorap'tan çalışanlara 20 bin TL 'destek' ödemesi

GELAL Çorap'tan çalışanlara 20 bin TL 'destek' ödemesi

Şabanözü Organize Sanayide faaliyet gösteren GELAL Çorap San. ve Tic. A.Ş çalışanlarına, ülkenin içinde bulunduğu yüksek enflasyonun getirdiği yaşam koşullarını iyileştirme adına 20 bin TL tutarında 'ekonomik destek' verildi.

ÇANKIRI'nın Şabanözü ilçesinde faaliyet gösteren GELAL Çorap San. ve Tic. A.Ş'de çalışan yaklaşık bin 600 işçiye fabrika yönetimi; ülke ekonomisinde yaşanan 'yüksek enflasyon' nedeniyle yaşanılan hayat pahalılığına az da olsa katkı sağlama amacıyla 20'şer bin TL 'destek' yapılması kararı alındı.

Fabrikada 6 ayını dolduran her çalışana Ağustos ve Kasım ayında 2 taksit halinde yapılacak ödeme ile birlikte kırtasiye, yakacak ve kreş 'destek' ödemeleri de belirlendi.

Çalışanların WhatsApp grubunda 'fabrika' adına yapılan paylaşım şöyle:

"Değerli çalışanlarımız,
Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik koşullar ve artan maliyetler çalışanlarımızı ve firmamızı etkilemektedir. Mevcut koşulları göz önünde bulundurarak ve şartları zorlayarak yönetimimizin yaptığı değerlendirme sonucu çalışanlarımıza destek olmak adına bir kereye mahsus olmak üzere 20.000 TL destek ödemesi yapılmasına ve bu ödemenin Ağustos/Kasım aylarında 2 parça halinde ödenmesine karar verilmiştir.
6 ayını dolduran tüm çalışanlar bu destek ödemesinden ilgili tarihlerde yararlanacaklar.
6 ay kıdemini doldurmayan çalışanlar, 6. ayını doldurduklarında bu destek ödemesinden yararlanacak olup, ödeme tarihleri ayrıca bildirilecektir.
Bunun yanında yeni aldığımız bir diğer karar gereği ilkokul/ortaokul/lise düzeyinde çocuğu olan tüm çalışanlara her çocuk için 3.750 TL kırtasiye ödemesi yapılacaktır. Bu ödeme her yıl bir defa olmak üzere yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi yapılacaktır.
2024 Kırtasiye desteği 22 Ağustos 2024 tarihinde banka hesaplarınıza yatırılacaktır.
Performans primleri temmuz ayı bordrolarına zamlanmış olarak yansıtılacaktır.
Yakacak yardımı Kasım 2024-Mart 2025 arası toplam 5 ay 1750 TL olarak ödenecektir.
Diğer ödemeler Eylül ayı bordrolarına yansıyacak şekilde aşağıdaki gibi güncellenecektir.

Kreş yardımı 0-3 yaş 2250 TL, 3-6 yaş 2500 TL
Evlilik yardımı 4000 TL
Ölüm yardımı 3000 TL
Doğum yardımı 3000 TL

YÖNETİM
İyi Çalışmalar."

"

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler