Çankırı'da konut kiraları 'uçmuş' vaziyette! 37 bin TL'ye 'kiralık' daire!

Çankırı'da konut kiraları 'uçmuş' vaziyette! 37 bin TL'ye 'kiralık' daire!

Çankırı'da kiralık ev fiyatları yine aldı başını gitti. Üniversite öğrencilerinin başlayan ev bulma telaşı, özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ev kiralarını uçurdu.

ÇANKIRI'da kiralık konuta olan talep artınca fırsatçılara gün doğdu ve konut-işyeri kiraları ise yine uçtu. Bir de buna önümüzdeki günlerde açılacak üniversite eğitimi süreci öncesi, öğrencilerde "Nerede kalacağım?" telaşı sarınca fiyatları tutabilene aşk olsun!

Çankırı'da gerek evlenerek ayrı ev kurmak isteyen 'yeni evli adayları' gerekse il dışından gelen memur ve üniversite öğrencilerinin şehir merkezinde 'kiralık ev arayışları' adeta kâbusa dönüştü.

37 BİN LİRA'YA 'KİRALIK' DAİRE!

Türkiye'nin en popüler emlak satış-kiralama sayfası sahibinden.com'da "Çankırı'da kiralık" sayfasına girdiğinizde;

Paflagonya sitesinde 5+1 kiralık dairenin (300 m2) aylık ücreti 37 bin TL.

Yine aynı sitede 3+1 kiralık dairenin (138 m2) aylık ücreti 30 bin TL'ye kiralık daire karşınıza çıkarken,

Merkez/Çarşı'da 4+1 full eşyalı 165 m2'lik daire ilanı ile de karşılaşıyorsunuz. Bu dairenin aylık kirası ise 26 bin 500 TL olarak belirtilmiş.

Bu ilanlardaki evlere talip olursanız 1 aylık peşin kira + bir aylık depozito ve + bir aylık kira bedeli olarak da 'emlakçı' komisyonu ödemek zorundasınız.

Sayfada yer alan 'sahibinden' başlıklı kiralardan örnekleme yapacak olursak;
Merkez/Çarşı'da Migros üstü 3+1 150 m2'lik daire 25 bin TL,

Taşmescit'te yeni binada 15 güne kadar teslim sıfır 3+1 kiralık 2 adet 143'er m2'lik dairenin aylık kirası ise 23 bin TL.

Sayfada yaptığımız incelemeye göre 2+1 ve 1+1 dairelerin ortalama fiyatları da 15 bin TL. üzerinden 'kiralanma'ya çıkmış durumda.

KİRA ARTIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

Çankırı'da faaliyette olan gayrimenkul danışmanları ise Çankırı'da kira artışlarının sonbahar boyunca devam edeceğini düşünürken; "Şehirde konut açığının giderek arttığını, sürecin böyle devam etmesi halinde önümüzdeki yıllarda Çankırı'da konut kiralarının çok daha yüksek rakamlara ulaşacağını" ifade ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
39 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler