Çankırı'da 'kene' can almaya devam ediyor

Çankırı'da 'kene' can almaya devam ediyor

Çankırı'da vücuduna kene yapışması sebebiyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne yakalanan Ali Akgün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İl Sağlık Müdürlüğü KKKA'dan korunmak için vatandaşlara uyarıda bulundu.

EDİNİLEN bilgilere göre Çankırı'nın Ilgaz ilçesi Danişment köyü nüfusuna kayıtlı, hayvancılıkla uğraşan Ali Akgün'ün vücuduna geride bıraktığımız Çarşamba günü kene yapıştı. Bir süre sonra rahatsızlanan Akgün, Çankırı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağırlaşan Akgün daha sonra Ankara'ya Etlik Şehir Hastanesi'ne sevkedildi. Burada doktorların gerçekleştirdiği tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Akgün, hayatını kaybetti.

Akgün'ün cenazesi 16 Temmuz 2024 Salı günü (dün) saat 19:00'da Merkez Yeni Camii'nden kaldırılarak Yukarı Harman Mezarlığı'na defnedildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ SARIKAYA'DAN UYARI

KKKA'dan korunmak için uyarılarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı, ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Oturulacak yerlere de açık renkli örtü serilmelidir." dedi.

Dr. Sarıkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Riskli alanlardan döndükten sonra kene olup olmadığını görmek için vücudun ve elbiselerin her yerine dikkatlice bakılmalıdır. Vücudun özellikle diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıklar dahil kontrol edilmeli ya da ettirilmelidir. Çocukların vücutları da mutlaka kene yönünden kontrol edilmelidir. Keneye çıplak elle dokunulmamalıdır. Kene tutulumu ya da temas öyküsü varsa acilen en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Keneyi hafife almak ölümcül olabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler