Çankırı'da kaçak ağaç kesimine 'milyonluk' ceza!

Çankırı'da kaçak ağaç kesimine 'milyonluk' ceza!

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde 'fazla' ve 'damgasız' kesim yapan Cömert Köyü Kalkınma Kooperatif Başkanı ile kesimde ihmalleri görülen ilçe Orman İşletme çalışanı 5 personele toplamda 6 milyon TL dolayında 'para cezası' kesildi.

SÖZCÜ18 ÖZEL (Haber Editörü: Sevim Saylam) ÇANKIRI'nın Ilgaz ilçesinde 'fazla' ve 'damgasız' ağaç kesimi ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü'nün bölgeye gönderdikleri 'müfettişler'in yapmış oldukları çalışma sonucu bir kooperatif başkanı ile 5 orman işletme çalışanına toplamda 6 milyon TL 'nakdi para cezası' kesiliyor.

Edinilen bilgilere göre 3 milyon lira cezaya çarptırılan Ilgaz ilçesine bağlı Cömert Köyü Orman Kalkındırma Kooperatifi Başkanı H.A'ya 3 yıl da 'ormanda kesim yapmama' cezası da veriliyor. Cezanın diğer 3 milyon liralık bölümü ise Ilgaz Orman İşletme çalışanları M.S.T, E.A, A.Ç, İ.B ve K.S'ye rücu edildi.

RESMEN 'DOĞA KATLİAMI' YAPILMIŞ!

orman-kesim-alani-ilgaz-cankiri-resim-02.jpg

Orman içerisinde damgasız ağaçlarla birlikte kaçak kesim yapılan bölgeyi gezen bazı duyarlı vatandaşlar; "Bölgede yaptığımız gezide bir zamanlar gökyüzünde güneşin görülemediği alanlar resmen bomboştu! Damgasız ve de izinsiz yapılan kesimler sonucu ormanlık alanda resmen doğa katliamı yapılmış! Şart olsun buralara terörist girse bu kadar zarar veremez!" şeklinde konuştular.

ilgaz-comert-koyu-kacak-kesim-resim-05.jpg

MÜFETTİŞLER BÖLGEDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Günlerdir Ilgaz'da doğa katliamının gerçekleştiği bölgelerde ağaç kesimi durmuş vaziyette. Orman Genel Müdürlüğü'nden Ilgaz'a gelen müfettişlerin çalışmaları sürerken, idari soruşturmanın tamamlandığı ve hazırlanan dosyaların Cumhuriyet Savcılığına teslim edildiği öğrenildi.

Savcılığın soruşturmasının da halen devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
43 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler