Çankırı'da 3 ücretli öğretmene 'usulsüz' ödeme!

Çankırı'da 3 ücretli öğretmene 'usulsüz' ödeme!

Çankırı ili Kurşunlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı icraatlarını inceleyen ilköğretim müfettişleri, görevlendirilen 3 ücretli öğretmene fazladan ödeme yapıldığını tespit ettiler.

Sözcü18 Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre müfettişler; Kurşunlu Anaokulu'nda gerçekleştirilen 'ücretli öğretmen' görevlendirmelerinde 'maddi' usulsüzlük tespit etti. Müfettişlerin tespitine göre görevlendirilen 3 ücretli öğretmen, dönem içerisinde farklı sınıflarda ders vermeleri gerekirken aynı sınıfta, aynı öğrencilere ders vermek üzere görevlendirilmişler! Usulsüzlük bununla kalmamış; ücretli öğretmenlerin girmesi gereken ek ders saatlerinin kayıtlara yanlış işlendiği de ortaya çıkartılmış!

Müfettişler tarafından yerinde yapılan denetimler sonucunda, ücretli öğretmenlerin aslında 4 saat ders vermesi gerekirken, puantaj kayıtlarına 16 saat olarak işlendiği ve buna bağlı olarak da 'idare' tarafından fazla 'ek ders ücreti' ödendiği belirlendi.

Müfettişlerin tespitine göre ücretli öğretmenlerden her birine ayrı ayrı; 48.683,08 TL, 71.700,73 TL ve 27.291,52 TL olmak üzere toplamda 147.675,33 TL fazla ödeme yapıldığı tespit edildi.

'İDARE'NİN HATASINI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER Mİ ÖDEYECEK?

Ortaya çıkan skandal icraat sonrası dönemin İlçe Milli Eğitim yöneticileri ile ilgili nasıl bir süreç işleyip işlemediği bilinmezken; Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 16 sıra no'lu kişilerden (yani üç ücretli öğretmenden) Alacaklar Konulu Tebliği ile Sayıştay Genel Kurulu'nun 14.06.2007 tarihli ve 5189/1 no'lu kararı doğrultusunda tespit edilen toplamda 147.675,33 TL'nin yasal faizleriyle birlikte tahsil edileceği öğrenildi.

HABERİMİZLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!

Haberimizle ilgili bugün yaşanan 'son dakika' gelişmesine göre; 3 ücretli öğretmene 'fazladan' yapıldığı 'müfettiş' raporuyla tespit edilen 147.675,33 TL'nin üstlenmiş oldukları görevde 'ihmalkarlık' göstermeleri nedeniyle, geride bıraktığımız günlerde 'sağlık nedenlerini gerekçe göstererek 'istifa' eden Kurşunlu İlçe Milli Eğitim Müdürü E.K ile, halen görevde olan İlçe Milli Eğitim'de Şube Müdürü olan A.Ü ve ücretli öğretmenlerin mesai verdikleri Okul Müdürü F.K'den 'tazmin' edileceği öğrenildi.

SİSTEMDE 'SINIF' OLARAK GÖRÜNEN YER KÜTÜPHANE OLUNCA!

Haberimizden sonra tarafımıza ulaşan bilgiler arasında; Yaşanan olayın bazı ayrıntılarını da ortaya çıkardı.

Ücretli öğretmenlerin görev yaptığı okulda; İdare'nin 3 sınıftan 1'ini 'kütüphane'ye dönüştürdüğü ancak bu değişikliği MEB sistemine kabul ettiremediği ortaya çıktı. "Üç sınıfa 3 ücretli öğretmen talebi"ne karşın uygulamada 2 sınıf olunca 'rutin mesai'nin arapsaçına döndüğü ve başta ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri olmak üzere okul yönetiminin 'kaş yapayım derken göz çıkartma' denilebilecek istenmeyen olayların yaşanmasına sebep oldukları görülmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
48 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler