Çankırı Valisi Taşolar'dan 'Gaziler Günü' mesajı

Çankırı Valisi Taşolar'dan 'Gaziler Günü' mesajı

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e 'Gazi' ünvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin 'Gaziler Günü' olarak kutlanması dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Vali Taşolar'ın mesajı şöyle:

"CUMHURİYETİMİZİN kurucusu büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e 'Gazi' ünvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin yıl dönümünü, her yıl kahraman gazilerimizin gurur günü, 'Gaziler Günü' olarak anıyor, bu özel gün vesilesiyle tüm gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyoruz.

Kadim tarihi boyunca, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ve hür yaşamayı ilke edinen aziz Türk milleti, canını hiçe sayarak bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüş; bu eşsiz fedakârlıklar sayesinde de girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Şehitlik ve gazilik payeleri, milletimizin gönlündeki en ulvi makamlardır. Devletini, milletini, vatanını ve kutsal değerlerini canından aziz bilerek bu yüce makamlara yükselmiş vatan evlatları, kahramanlığın yaşayan abideleridir. Onlar sayesinde Türk’ün efsanevi kahramanlığı tüm dünyada sönmeyen bir meşale olarak yanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar etme adına verdikleri büyük mücadelelerle milletimizin gönlüne yerleşen aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize duyduğumuz şükran ve minnetin ifadesi olarak, devletimiz kıymetli şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her zaman yanındadır.

Bir birey olarak bizler de kahraman ecdadımıza layık olabilmek için, hangi konumda olursak olalım üstlendiğimiz görevi en iyi şekilde yerine getirerek ülkemizin daha ileriye gitmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz. Milli ve manevi değerlerimizden ayrılmadan, gelişen dünyaya ayak uydurabilen nesiller yetiştirmeliyiz. Malazgirt’teki, İstanbul’un fethindeki, Çanakkale’deki, Kurtuluş Savaşı’ndaki, Kıbrıs Barış Harekatı’ndaki, 15 Temmuz’daki ve tüm terör örgütleriyle mücadeledeki ruhla ve fedakarlıkla yaşamaya, sonsuza kadar devam etme bilincinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; hayatta olan tüm gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler