ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi'den geri vites!

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi'den geri vites!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosu, 24 Eylül 2024 tarihli kararı ile 'Turizm Fakültesi' olarak ilan ettiği Ilgaz'daki fakültenin adını "Ilgaz Turizm Fakültesi" olarak değiştirdi. Kararı YÖK de onaylarsa Ilgazlı ve Çankırılı kazanmış olacak.

2 Ağustos 2024 Cuma gecesi yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kapatılan Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nun yerine kurulan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi ile "Ilgaz" adının fakülte isminden kaldırılması büyük üzüntüye sebep olmuştu.

Ilgaz’da, Belediye Başkanı Mehmed Öztürk öncülüğünde başlatılan "Ilgaz" adının yeni kurulan fakülteye verilmesi için yürütülen çalışmaya her kesimden destek gelmiş ve üniversite yönetimine bu durum çeşitli platformlar aracılığıyla iletilmişti.

Konunun çözümü için atılan adımların üniversite tarafında karşılık bulmasıyla yapılan senato toplantısında 24/09/2024 tarih ve 7 sayılı Senato kararı ile Turizm Fakültesi isminin "Ilgaz Turizm Fakültesi" olarak değiştirilmesi görüşüldü. Görüşme sonucunda, "... Fakülte adının Ilgaz Turizm Fakültesi olarak değiştirilmesi ve değişiklik kararının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulmasına oybirliği ile karar verilmiştir" denildi.

"ILGAZ TURİZM FAKÜLTESİ İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN"

Yaşanan gelişme sonrası Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk bir açıklama yaptı. Öztürk'ün açıklaması şöyle:

"Kıymetli Ilgazlılar! 2 Ağustos 2024 Cuma gecesi Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’muz kapatılmış, yerine Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne bağlı Turizm Fakültesi kurulmuştu. Ilgaz adının kaldırılması kabul edilemezdi. 'Ilgaz' adının yeni kurulan Turizm Fakültesi'ne verilmesi için sizlerin öncülüğünde kamuoyu çalışması başlattık. Hamdolsun çalışmamız olumlu sonuçlandı ve Ilgaz adı 24/09/2024 tarih ve 7 sayılı senato kararıyla, oybirliği neticesinde yeni kurulan fakülteye verildi.

Ilgaz adının fakültemize verilmesinde emeği geçen, başta değerli Ilgaz halkımız olmak üzere AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve Çankırı Milletvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu’na, AK Parti Çankırı İl Başkanımız Koray Erdoğan’a, Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosu üyelerine, Çankırı Konfederasyonu Kurucu Başkanı Kaptan Mustafa Can’a, Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can’a, İstanbul Ilgaz Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Anaçal’a ve kıymetli muhtarlarımıza çok teşekkür ederim.
Ilgaz; adıyla, şanıyla büyüktür ve her alanda olduğu gibi akademik alanda da Çankırı’nın öncü ilçesi olmaya devam edecektir.

Her şey Ilgaz’ımız için..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler