Bitmeyen 'çevre yolu' için AK Parti Çankırı heyeti 'Bakan' kapısında

Bitmeyen 'çevre yolu' için AK Parti Çankırı heyeti 'Bakan' kapısında

Çankırı'da halen devam eden ve bir türlü sonuçlanmayan başta 'çevre yolu' olmak üzere diğer yol projeleri için AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu. İl Başkanı Koray Erdoğan ve bazı ilçe belediye başkanları 'ulaştırma bakanı'nın kapısında.

BAŞTA yıllardır Çankırı'nın kanayan yarası haline dönüşen 'Çevre Yolu' çalışmalarının bir an önce tamamlanması ve ilçelerde devam eden bazı 'Karayolları' projeleri için AK Parti Çankırı Millletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İl Başkanı Koray Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan ile Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'dan oluşan heyet Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile makamında görüştüler.

Görüşme hakkında bilgi veren AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, “Projelerin hayata geçirilmesiyle Çankırı'da ulaşım altyapısı daha da güçlendirilecek” dedi.

Başkan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"OVACIK GRUP YOLU 22 KÖYÜ KAPSAYACAK ŞEKİLDE KARAYOLLARI AĞINA DAHİL EDİLECEK"

"Grup Başkanvekilimiz ve belediye başkanlarımız ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla Çankırı'mızda devam eden ve yapılması planlanan projeleri istişare ettik. Görüşme neticesinde, Çankırı Merkez Ovacık Grup Yolu, toplamda 55 kilometrelik mesafesi ve 22 köyü kapsayacak şekilde karayolları ağına dahil edilecek. Bu adım, bölgedeki ulaşımın daha güvenli hale getirerek kazaların önlenmesini sağlayacak.

Merkez'e bağlı İnandık Köyü girişine bir kavşak yapılması planlanmakta. Bu kavşak, köye giriş çıkışları daha güvenli hale getirecek.

"BAYRAMÖREN KAVŞAĞINDA YENİ DÜZENLEME YAPILACAK"

Merkez Çevre Yolu'nun hızlı bir şekilde tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulması için gereğinin yapılacağı yönünde 'söz' alındı.

D-100 karayolu Bayramören kavşağında düzenleme yapılmasını planlıyoruz. Çok sayıda kazanın meydana geldiği kavşakta, bayram ve tatil dönemlerinde yoğun trafik sebebiyle uzun beklemeler yaşanıyor. Yapılacak yeni düzenleme sonrası mevcut sorun ortadan kalkmış olacak.

Bütün ilçelerimizi birbirine yakınlaştıran önemli projelerimizden Korgun-Kurşunlu yolunun, Korgun girişinden hemzemin geçiş bağlantısı ile Kurşunlu girişinden D-100 Karayoluna bağlantısı tamamlanacak.

Çankırı ve Ankara’yı birbirine bağlayan ve yapımı devam eden Orta-Şabanözü-Çubuk yolunun kısa sürede tamamlanması için sayın bakanımızdan yardım talebinde bulunduk. Bu yolun tamamlanması, bölgedeki ulaşım ağına çok önemli katkılar sağlayacağını kendisine bildirdik."

İlçe Belediye Başkanları ile birlikte yapılan görüşmenin olumlu ve verimli geçtiğini belirten Erdoğan, mevcut ve hazırlanan yeni projelerin tamamlanmasıyla Çankırı'da ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ile trafik güvenliği artırılmış, vatandaşlarımıza daha konforlu yolculuk sağlanmış olacağına işaret eden İl Başkanı Koray Erdoğan sözlerini; "Çankırı'mıza yapılan ve yapılacak olan bu projeler için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na ve Çankırı Milletvekilimiz, Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu’na çok teşekkür ediyorum." diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler