Belediye Başkanı Öztürk: O fakültenin adı 'Ilgaz' ile başlayacak

Belediye Başkanı Öztürk: O fakültenin adı 'Ilgaz' ile başlayacak

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi" kararı, Ilgaz'da yaşayanlar ile yurdun dört bir yanındaki Ilgazlılar'ı üzdü.

ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi için başvuru yapmış ve 2 Ağustos 2024 Tarihli ve 32620 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile Ilgaz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun; "Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi" ismini alması Ilgazlılar'ı üzüntüye ve bir o kadar da 'birlikte hareket etmeye' yönlendirdi.

Kararın Resmi Gazete'de açıklanmasından itibaren başta Ilgaz'da yaşayanlar olmak üzere, mevcut STK yöneticileri ile Ilgaz'ın kanaat önderleri Sözcü18 Haber Merkezi'ni arayarak başta Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi olmak üzere yaşanan süreçte rol alan isimleri 'eleştiri' yağmuruna tuttular.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Belediye Başkanı Mehmed Öztürk; "Ilgaz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'muzun 'Fakülte'ye dönüşmesi sevindirici ancak bu dönüşüm ile birlikte yeni ismin 'Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi' olarak açıklanması da Ilgazlılar adına bir o kadar da üzüntü verici" dedi.

Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikle şunu belirtmeliyim ki sokaktaki Ilgazlı dahil olmak üzere ülkenin ya da dünyanın neresinde bir Ilgazlı yaşıyorsa, işini gücünü bıraktı ve tek gündem maddesi ile yaşıyor! O da; Turizm Fakültesi'nin önüne 'Ilgaz' ismi gelecek...

Birçoğunuza bu durum tuhaf gelebilir ancak tüm samimiyetimle ifade edeyim ki kararın Resmi Gazete'de açıklandığı 2 Ağustos'tan bu yana telefonum susmuyor! Yüksekokulumuzun hangi fedakarlıklarla bugünlere getirildiğini en iyi Ilgazlı bilir! Her bir taşında her bir tuğlasında Ilgazlı'nın fedakarlığı yatmakta olan bu bilim yuvamızın 'Fakülte' olması bizleri de mutlu etmiştir. Ancak Ilgazlı hemşehrilerimin bunca fedakarlığını gözardı ederek yeni oluşumda 'Ilgaz' isminin atılması her hemşehrimi üzdüğü kadar beni de üzmüştür! Bu konuda Üniversitemizin rektörü ile yaptığımız görüşmeler ne yazık ki 'olumlu' bir sonuç vermedi. O yüzden Ilgazlı kendi probleminin çözümünü yine kendisi bulacak! Konuyla ilgili gerekirse sayın Cumhurbaşkanımıza çıkacak ve yapılan yanlışın düzeltilmesini isteyeceğiz. Ve Ilgazlı'nın bu haklı sesine başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkesin destek vereceğine inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
50 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler