Bakan Işıkhan'dan emekliyi kızdıracak yanıt

Bakan Işıkhan'dan emekliyi kızdıracak yanıt

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bayram ikramiyelerinin Meclis'ten geçmesinin ardından emeklilerin hesaplarına yatırılacağını açıkladı. Işıkhan, emekli bayram ikramiyelerine yapılan zammın iyi bir oran olduğunu savundu.

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilecek bayram ikramiyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

3 bin lira olarak verilen emekli bayram ikramiyesinin 4 bin lira olacağı açıklanmıştı.

Torba Yasa kapsamında emekli bayram ikramiyelerinin de Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

IŞIKHAN 'İYİ BİR ORAN' DEDİ

Konu ile ilgili AKP Grup Toplantısı öncesi konuşan Işıkhan, 4 bin lira olarak belirlenen emekli ikramiyelerine ilişkin olarak, "Emekli ikramiyelerinde tutar netleşti, Meclis'ten geçince hesaplara yatacak" açıklamasında bulundu.

Işıkhan muhabirin "TÜİK rakamlarına göre bile hesaplansa ikramiyenin 8 bin lira olması gerekiyordu, deniliyor. Sizin yorumunuz nedir?" sorusuna, "Abdullah Bey açıkladı. Biz SGK olarak ödemek için hazırız. Rakam netleşti, güncelleme söz konusu değil" yanıtını verdi.

Işıkhan ikramiye zammının az olduğu eleştirilerine de, "Sizin yorumunuz. Bizim bu disiplin içerisinde gerçekleştirdiğimiz iyi bir oran" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA BENZER BİR GÖRÜŞ SUNDU!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, SÖZCÜ TV'nin "Emeklilerin bayram ikramiyeleri ilgili düzenleme yapılır mı?" sorusuna "Tamam açıklandı, Sen beni dolduruşa mı getirmek istiyorsun. 3 bin TL'den 4 bin TL'ye çıktı. Daha ne olacak?" dedi.

İşte o anlar:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler