7 bin TL üzeri alışverişler için dikkat çeken banka ve kredi kartı hazırlığı

7 bin TL üzeri alışverişler için dikkat çeken banka ve kredi kartı hazırlığı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 7 bin TL ve üzeri alışverişler için yeni düzenleme hazırlığında olduğu kaydedildi. Düzenleme tebliğ haline gelirse 7 bin TL ve üzeri ödemelerde banka ya da kredi kartı ile ödeme yapmak zorunlu olacak.

HAZİNE ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan taslak çalışmada 7 bin TL ve üzeri alışverişlere yönelik yeni düzenleme hazırlığında olduğu görüldü.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada taslak düzenlemenin tebliğ haline gelmesi durumunda herkesin 7 bin TL ve üzeri ödemelerini banka ya da kredi kartı ile ödeme yapmak zorunda kalacağını söyledi.

Babuşcu, taslak öncesinde iki tarafın da vergi mükellefi olduğu 7 bin TL ve üzeri alışverişlerin banka veya kredi kartıyla olması gerektiğini ancak taslağın tebliğ haline gelmesiyle mükellef olmayanların da kapsama alınacağını belirtti.

'USULSÜZLÜK CEZASI VERİLECEK'

Babuşcu paylaşımının tamamında şunları kaydetti:

"Bu taslak düzenleme tebliğ haline gelirse; Artık her kim olursa olsun 7.000,00 TL ve üzeri ödemelerini banka yada kredi kartı ile ödeme yapmak zorunda kalacak

Örnekten görüleceği üzere Kamu Kurumunda memur olarak çalışan Bay A evine aldığı 20.000 TL'lik buzdolabının ödemesini banka veya kredi kartı aracılığıyla yapmak zorunda.

Kamu Kurumunda akademisyen olarak çalışan Bay B evindeki kütüphanesi için aldığı 10 bin TL'lik kitabın ödemesini banka veya kredi kartı aracılığıyla yapmak zorunda kalacak..

Bu taslaktan önce, alışverişte iki tarafta vergi mükellefi olursa 7 bin TL’nin üzerindeki alışverişler banka veya kredi kartıyla olması gerekiyordu. Bu taslak yayınlanır, tebliğ haline gelirse mükellef olmayanlar da 7 bin TL’nin üzerinde alışverişte banka veya kredi kartı kullanacak, aksi halde onlara da özel usulsüzlük cezası kesilecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler