104. yıl coşkusu... Anıtkabir'de 23 Nisan töreni

104. yıl coşkusu... Anıtkabir'de 23 Nisan töreni

23 Nisan'daki ilk tören, 104'üncü yaşını kutlayan TBMM'de yapıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Ardından Kurtulmuş başkanlığındaki devlet erkanı Ata'nın huzuruna çıktı.

TÜRKİYE, 7'den 70'e TBMM'nin 104'üncü yaşını kutluyor. TBMM'nin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ilk tören Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, TBMM Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Gülizar Biçer Karaca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, AKP Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Bahadır Nahit Yenşehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, TBMM idare amirleri, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun ile milletvekilleri ve TBMM idari personeli de katıldı.

Anıtkabir'i ise ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki öğretmen ve öğrenciler ziyaret etti.

Tekin başkanlığındaki bakanlık bürokratları, öğretmen temsilcileri ve öğrencilerden oluşan heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi.

Tekin'in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kurtulmuş başkanlığındaki devlet erkanı da Anıtkabir'i ziyaret etti. Gece yarısı Irak'tan yurda dönüş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yer almadı. Erdoğan'ın yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz hazır bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte siyasi parti temsilcileri ve milletvekilleri ile bazı bakanlar da törene iştirak etti.

Daha sonra Birinci Meclis'te de tören düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler