Çankırı Belediye Başkanı Esen'den 'müdür' operasyonu

Çankırı Belediye Başkanı Esen'den 'müdür' operasyonu

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, ikinci 5 yıllık dönemin startını verirken belediye yönetiminde 2 müdürlüğe yeni atama yaparken, 'Mezarlıklar Müdürlüğü' de oluşturdu... Başkan Esen'in Vedat Beki'ye açıklamaları haberimizde...

ÇANKIRI Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda 2'nci 5 yıllık dönemine hızlı başladı.

Başkan Esen; Etüd Proje Müdürü olarak görev yapan Mehmet Hallaç'ın yerine Hasan Aydoğdu'yu atarken, halen Afet İşleri Müdürü olarak görev yapan Ethem Yenigürbüz'ün yerine de Salih Karabaş'ı atayacak.

Daha önce Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yeralan 'mezarlıklar' için Çankırı Belediyesi'nde "Mezarlıklar Müdürlüğü" ihdas edildi ve bu göreve de Hayrullah Gökçe atandı.

BELEDİYE'DE 8 ÇALIŞANIN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Belediye Başkanı Esen; son günlerde "Belediye Başkanı belediyede işçi kıyımı yapıyor" iddialarına da yanıt verdi. Başkan Esen; "Bugün itibariyle sadece çalışanın işine son verildi. Bunlardan 6'sının emekliliği gelmişti. Bu çalışanlarımız yeni yıldan önce bana gelerek 'Başkanım yeni sözleşmeye kadar bekleyelim! Yeni haklarımızı alalım öyle ayrılalım' dediler. Ben de onların bu dileklerini yerine getirdim." dedi.

Diğer 2 çalışan ile ilgili olarak da Başkan Esen; "Biri mensubu olduğum partimin İl Yönetim Kurulu Üyesi... Diğeri de İtfaiye birimizde çalışan problemli bir isim... Öylesine bir itibarsızlaştırma ve akla hayale gelmeyen iftiralarla karşılaşıyorsunuz ki 'Başkan' olarak sizin de bir sabrınız var. O sabır taşıyor..." dedi.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ FARKLI ÖRNEKLERİYLE YAŞAYACAĞIZ"

Çankırı'da Bademlik Camii minaresinin yıkılmasıyla sonuçlanan şiddetli rüzgâr ve fırtınanın yarattığı olumsuzluklar konusuna da değinen Başkan Esen; "Çankırı insanı uzun yıllardır eşine ender rastlanabilecek bir Cumartesi günü yaşadı... Başta şehir merkezimizde olmak üzere Korgun ve Ilgaz da 3 minare yıkıldı. Sayısız bina çatısı uçtu! Ben uzun süredir yeri geldiğinde ifade ettiğim ve dünya ile birlikte ülkemizde de yer yer şahit olduğumuz olaylarla birlikte konuşulan 'iklim değişikliği' konusunda her bir vatandaşımızın duyarlı olmasını istiyorum. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde agresif yağmurlar-seller ve yangınlar olacak. Bunlara hazırlıklı olmalıyız" dedi.

"TÜM BİRİM MÜDÜRLERİMİZLE SAHADAYDIK"

Çankırı'da yaşanan şiddetli rüzgar ve fırtınanın da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Esen; "Tabii ki belediye olarak bizler eksikliklerimizi biliyoruz ve olası böylesi olaylara karşı gerek araç gerekse çalışan personelimizin eğitimi için yapmamız gerekenleri yerine getirmenin gayretindeyiz." dedi.

Fırtınanın yarattığı olumsuzluğun etkilerini ortadan kaldırma adına belediye olarak yapılanlara da işaret eden Başkan Esen; "46 araç ve iş makinesi, 152 personel ile tüm birim müdürlerimizle sahadaydık. Bizlere ulaşan 439 hemşehrimizin yaşadıkları mağduriyetleri giderebilmek için yanlarında olduk. Yaralanmalara ve maddi hasarlara neden olan afetten etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler