Zonguldak'ta ruhsatsız maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti!

Zonguldak'ta ruhsatsız maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti!

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesi’nde ruhsatsız işletilen bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük sırasında toprak altında kalan Ayhan Yılmaz isimli işçi yaşamını yitirdi.

ZONGULDAK'ta Bölüm Mahallesi Mustafa Özkaynak Sokak üzerinde T.K.’ye ait olduğu iddia edilen ruhsatsız maden ocağında saat 12:00 sıralarında göçük meydana geldi.

İhbar üzerine bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekibi ile AFAD, sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

Göçük sonucu ocakta çalışanlardan Ayhan Yılmaz (54) göçük altında kaldı. Ekiplerin çalışması sonucu göçükten çıkarılan Yılmaz'ın öldüğü belirlendi. Cenaze, incelemelerin ardından hastane morguna götürüldü.

Ayhan Yılmaz'ın aylar öncesinde çektiği ve sosyal medyada paylaştığı bir videoda; "Ekmek parasını böyle kazanıyoruz" diyerek, tehlikeli şartlarda çalışmanın zorluğunu gözler önüne serdiği öğrenildi.

ayhan-yilmaz-kilimli-gocuk-altinda-kalan-madenci-resim-03.jpg
Ruhsatsız maden ocağında meydana gelen göçük altında kalarak yaşamını yitiren Ayhan Yılmaz (54)

SON 2 HAFTADA 21 KAÇAK OCAK TESPİT EDİLDİ

Zonguldak, ruhsatsız maden ocakları ile sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. 25 Temmuz'dan bu yana Zonguldak'ta toplamda 21 ruhsatsız maden ocağı tespit edildi. Tespit edilen maden ocaklarında vinç, kürek, kazma, metrelerce ray ve çok sayıda iş malzemesi ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler