Ve Sumitomo'da 'mutlu' son... İmzalar saat 15:30'da

Ve Sumitomo'da 'mutlu' son... İmzalar saat 15:30'da

Çankırı Yakınkent Organize Sanayiinde bulunan Sumitomo Rubber Ako lastik fabrikasında 29 Mayıs 2024 tarihinden bu yana süren grev, tarafların dün gece yaptıkları görüşme sonrasında anlaştıkları öğrenildi. Resmi açıklama bugün saat 15:30'da...

SUMITOMO Rubber Ako lastik fabrikası ile Petrol-İş Sendikası arasında 01.01.2024 – 31.12.2025 dönemini kapsayan ve yaklaşık 2 bin 400 işçiyi kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri Ocak ayında başlamıştı. Yaklaşık 5 aydır devam eden toplu pazarlık sürecinde ücret, sosyal haklar ve bazı idari maddelerde anlaşma sağlanamaması üzerine 29 Mayıs 2024 tarihinde 'grev' kararı alınmıştı.

O günden bu yana yaklaşık 43 gündür süren grev; işveren ve işçi temsilcilerinin dün gün boyu İstanbul'da yaptığı görüşmeler sonucunda tarafların anlaşması ile tamamlandı.

Fabrika ve işçi temsilcisi Petrol-İş Sendikası yetkililerinin ortaklaşa düzenleyecekleri açıklama bugün saat 15:30'da gerçekleştirilecek.

SENDİKA ŞUBE BAŞKANI TOPCU, SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 'anlaşma' ile sonuçlandığını duyuran Petrol-İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topcu, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda; "Sumitomo Sözleşmesi imzalanmıştır. Grevimizin 43. gününde Toplu iş sözleşmesi Sendikanın zaferiyle bağıtlanmıştır. Masada müzakereyle alınamayan, sahada mücadeleyle alınmıştır. Grevimiz bugün itibariyle sonlandırılmıştır. Kazanan Sumitomo Emekçileri olmuştur" dedi.

EN DÜŞÜK ÇIPLAK MAAŞ 28 BİN TL OLDU

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre fabrikada çalışan sendikalı işçinin eline sosyal haklar haricinde aylık olarak en düşük 28.200.- TL geçecek.

AYRINTILAR GELİYOR...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler