'Umutsuz durum yoktur umutsuz adam vardır!'

'Umutsuz durum yoktur umutsuz adam vardır!'

Zafer Partisi Prof. Dr. Ümit Özdağ videoda, Ulu Önder’in Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı günleri anlatıyor ve şöyle bitiriyor: Mustafa Kemal’in mirasçılarıyız.

SİLİVRİ Cezaevi’nde 21 Ocak’tan beri tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Atatürk’ü anlattığı TV konuşması sosyal medyada binlerce kez yeniden paylaşıldı. Özdağ, konuşmada şöyle demişti:

"Umutsuz durum yoktur, umutsuz adam vardır. Bulunduğunuz her durumdan çıkmamak üzere değil, çıkmak üzere yol arayışında olmalıyız. Ben geleceğe umutla bakıyorum. Biz Mustafa Kemal’in verdiği mücadelenin mirasçılarıyız. Görev emriniz gençliğe hitabedir."

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; Atatürk’ün hangi koşullarda Kurtuluş Savaşı’nı başlattığını anlatan Özdağ şunları söyledi:

Ümit Özdağ "Umutsuzluktan bahsediyorsunuz. Hayır. Ben geleceğe umutla bakıyorum. Çünkü biz Mustafa Kemal’in vermiş olduğu mücadelenin mirasçılarıyız. Bizim görev emrimiz Gençliğe Hitabe" diyor.

ASKERİMİZ BİLE YOK: Sene 1911 Trablusgarp işgal ediliyor. Devletin yollayacak askeri yok. Siz gazeteci kılığında gidiyorsunuz, bir savaş örgütlüyorsunuz ve sonra Balkan Savaşı’nın çıktığını duyuyorsunuz. Doğup büyüdüğünüz, babanızın, dedenizin mezarı olan Selanik işgal ediliyor. Sonra dönüp 2’inci Balkan Savaşı dediğimiz Edirne’nin kurtuluşuna katılıyorsunuz. Çanakkale’de savaşıyorsunuz. Ama Sarıkamış’ta arkadaşlarınız şehit oluyor, kanalda (Süveyş) arkadaşlarınız şehit oluyor, ordunuz bozuluyor. Gazze’yi üç defa İngilizlerin büyük taarruzuna rağmen savunuyoruz ama sonra Gazze’de geri çekiliyoruz. Önce Kudüs düşüyor sonra Halep’e çekiliyoruz. Halep düşüyor. O sırada oradasınız. Bu arada Kerkük’ün Bağdat’ın düştüğünü görüyorsunuz. Bütün bunları yaşıyorsunuz.

CEPHANEYİ TESLİM ETMEYİN

İSTANBUL’UN İŞGALİ: Sonra devletimiz yeniliyor ve İskenderun’da İngilizlere ‘karaya çıkartmam’ diyorsunuz. Sadrazama da diyorsunuz ‘çıkartmıyorum, çıkarlarsa ateş ederim.’ Sadrazam ‘Ne yapıyorsun’ diyor. ‘Ben tanımıyorum’ diyorsunuz. Sadrazam sizi görevden alıyor ‘Gel İstanbul’a’ diyor. Siz İstanbul’a geldiğinizde, İstanbul’u İngilizler işgal edeli üç gün olmuş... Haydarpaşa’da trenden iniyorsunuz. Bir çavuş sizi görünce ‘Mustafa Kemal peronda’ diye bağırıyor. Herkes saygı duruşuna geçiyor.

GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER: Gidiyor çavuşun yanına ‘Nereden tanışıyoruz diyor. ‘Çanakkale’den’ diyor. ‘Emir geçir’ diyor. Emir geçir, Çanakkale’de top, tüfek atışlarında ses duyulmadığı için kulaktan kulağa emir vermektir. ‘Kimse silahını ve cephanesini teslim etmesin. Herkes cephanesini, silahını alsın evine gitsin’ diyor. Daha Kartal istimbotuna binip karşıya geçerken ‘Geldikleri gibi giderler’ demeden İstiklal Savaşı’nın ilk emrini veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler