Türkiye 3-1 Gürcistan

Türkiye 3-1 Gürcistan

EURO 2024 F Grubu ilk maçında A Milli Takımımız, Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti ve turnuvaya üç puanla başladı.

ALMANYA'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) F Grubu'nda yer alan Türkiye, organizasyondaki ilk sınavını Gürcistan karşısında verdi.

Mert Müldür'ün harika şutuyla öne geçen Türkiye, Georges Mikautadze'nin beraberlik golüne engel olamadı. Sahneye çıkan Arda Güler, attığı müthiş golle Türkiye'yi yeniden öne geçirdi. Uzatma dakikalarında Kerem Aktürkoğlu'nun golü, maçın sonucunu belirledi.

TÜRKİYE HIZLI BAŞLADI

Maça çok hızlı başlayan Milliler, üst üste geliştirdiği ataklarla Gürcistan savunmasını zorladı. Kaan Ayhan'ın şutunda direğe takılan Türkiye, 25. dakikada aradığı golü buldu. Bu golden iki dakika sonra Kenan Yıldız'ın ağlara gönderdiği top Video Yardımcı Hakem'e (VAR) takıldı. 32. dakikada Georges Mikautadze'nin kaydettiği gol, ilk yarının sonucunu belirledi.

İkinci yarıya da iyi başlayan Türkiye, üst üste girdiği pozisyonlar sonrası aradığı golü 65. dakikada Arda Güler ile buldu. Gürcistan, 70. dakikada Giorgi Kochorashvili ve uzatma dakikalarında Khvicha Kvaratskhelia ile direğe takıldı. 90+6. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahasına girmeden kaydettiği gol ile Türkiye, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Türkiye, grubundaki ikinci maçında Portekiz ile, Gürcistan ise Çekya ile karşı karşıya gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler