Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı: 4 asker şehit

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı: 4 asker şehit

Tunceli'nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Karaoğlan mevkisinde kontrolden çıkan zırhlı askeri araç uçuruma yuvarlandı. Kazada yaralanan 5 askerden 4'ü helikopterle kaldırıldıkları hastanede şehit düştü.

TUNCELİ'nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasındaki Karaoğlan mevkisinde öğlen saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı askeri araç, kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Yaralı 5 askerlerden 3’ü, Sikorsky tipi askeri helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Diğer iki yaralı ise Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

ACI HABERİ BAKAN DUYURDU

Yaralı askerlerle ilgili acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Bakan Yerlikaya "Milletimizin başı sağ olsun" başlığıyla yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Tunceli Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş şehit olmuştur. Kazada Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu yaralanmıştır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Kazada yaralanan kahramanımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun"


Onbaşı Doğan Kızılateş'in baba ocağına Türk bayrağı asıldı

TOKAT, ISPARTA, ZONGULDAK VE OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş'in acı haberi, Tokat’ta yaşayan ailesine ulaştı. Acı haberi aileye Tokat Valisi Abdullah Köklü ve yetkililer verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Tacettin ve Gülten Kızılateş çiftinin 4 çocuğundan biri olan şehidin cenazesi, yarın ikindi namazı sonrası Tokat’ta toprağa verilecek.


Uzman Çavuş Mehmet Aykanat'ın ailesine acı haberi askeri heyet verdi

Kazada şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Aykanat'ın ilçeye bağlı Kümbet köyündeki baba evine gelen askeri heyet, acı haberi anne Reşidiye Aykanat'a verdi. Oğlunun şehit haberiyle fenalaşan anne Reşidiye Aykanat'a hazıra bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Babası Ercan Aykanat'ı yaklaşık iki yıl önce kaybeden şehidin bekar ve iki kardeşten büyüğü olduğu öğrenildi. Şehidin baba evi ve sokağa Türk bayrakları asılırken, komşuları ve yakınları da taziye için eve akın etti.

4 YILDIR EVLİYDİ

Şehitlerden Zonguldaklı Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu'nun acı haberi, Ereğli ilçesi Ormanlı beldesindeki baba ocağına ulaştı. Eve Türk bayrakları asılırken, şehidin yakınları gözyaşı döktü. Eroğlu'nun Gülcan Eroğlu ile 4 yıldır evli olduğu, 5 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

BEBEK BEKLİYORLARDI

Şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı’nın acı haberi, Isparta'nın Ayazmana Mahallesi’nde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin annesi Ayşe Büyülçaylı’nın yaşadığı 5 katlı binanın son kat dairesine Türk bayrağı asıldı. Isparta Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu.

Şehidin eşi Gizem Büyükçaylı’nın Balıkesir’de bulunduğu ve hamile olduğu öğrenildi.

TÜM OKULLARDA SAYGI DURUŞUNDA BULUNULACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli'de meydana gelen trafik kazasında şehit olan 4 asker için yarın eğitim- öğretim yılının ilk gününde 81 ildeki okullarda bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler