Toprak Razgatlıoğlu ikinci kez 'Dünya Şampiyonu'

Toprak Razgatlıoğlu ikinci kez 'Dünya Şampiyonu'

Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'daki ilk yarışta ikinci olarak puanını 493'e çıkarıp ikinci kez dünya şampiyonluğunu kazandı.

DÜNYANIN en prestijli motor sporları yarışlarından olan Dünya Superbike Şampiyonası'nda (WSBK) Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu şampiyon oldu. Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'daki mücadelede rakiplerini geride bırakarak sezonun son yarışlarına şampiyonluk avantajıyla girdi.

İkinci olarak tamamladığı bu yarışın ardından puanını 493'e yükselten milli sporcu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda şampiyonluğu elde etti. En yakın rakibi Nicolo Bulega'yı 41 puan fark atan Rokit BMW Motorrad takımının pilotu Toprak Razgatlıoğlu, kariyerinin 2. şampiyonluğuna ulaştı.

Rokit BMW ise tarihinin ilk WSBK şampiyonluğunu Toprak Razgatlıoğlu ile birlikte kazandı.

SERİ BİRİNCİLİK REKORU KIRDI

Bu sezon gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Razgatlıoğlu, üst üste 13 yarışı birinci sırada tamamlayarak organizasyon tarihine geçti. Bu başarı, hem kişisel hem de şampiyona tarihinin seri birincilik rekorunu getirdi.

SEZONDA 25 KEZ PODYUMA ÇIKTI

2024 sezonunda 25 kez podyuma çıkan milli sporcu, 17 birincilik, 6 ikincilik ve 2 üçüncülük elde etti. Razgatlıoğlu, toplamda 56 kez damalı bayrağı ilk sırada görerek İstiklal Marşı’nı dünyaya dinletti ve WSBK kariyerindeki podyum sayısını 137'ye çıkardı.

MOTOGP'NİN PAYLAŞIMI

MotoGP resmi X hesabı Toprak Razgatlıoğlu'nun şampiyonluğuna şapka çıkartarak kutladı.

Toprak Razgatlıoğlu rekorla şampiyon - Resim : 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler