Sumitomo’da mutlu sona sıcak saatler kaldı

Sumitomo’da mutlu sona sıcak saatler kaldı

Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nda 41'inci gününe giren grevde, yarın (9 Temmuz Salı) işverenle sendika temsilcileri arasında İstanbul'da kritik bir görüşme gerçekleştirilecek.

SUMITOMO Rubber Ako Lastik Fabrikası'nda 41'inci gününe giren grevde, yarın (9 Temmuz Salı) işverenle sendika temsilcileri arasında İstanbul'da kritik bir görüşme gerçekleştirilecek.

Petrol-İş Sendikası Çankırı Şubesi ve Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası işvereni arasında 5 ay süren toplantılarda anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan grev, işverenin sendika temsilcilerini görüşmeye davet etmesiyle yeni bir aşamaya geçti.

İşverenden gelen çağrı üzerine 9 Temmuz 2024 Salı günü İstanbul’da bir toplantı düzenlenmesi bekleniyor. Bu görüşmenin grevin sona erdirilmesi ve tarafların anlaşmaya varması için önemli bir adım olması umut ediliyor. Grevde çalışanların haklarının korunması adına büyük bir adım atılması bekleniyor.

Son olarak, işverenin 28 Mayıs tarihli toplantıda en düşük operatör ücreti olarak verdiği 24 bin 500 TL taban ücret teklifine sendika yetkilileri itiraz etmiş ve bu rakamın 30 bin 500 lira olmasını talep etmişti. Bu görüşmede, tarafların ücret konusunda bir uzlaşmaya varması bekleniyor.

Görüşmenin sonucu, grevin ve işçinin geleceği açısından belirleyici olacak. Tarafların anlaşmaya vararak çalışanların taleplerine yanıt vermesi ve üretimin yeniden başlaması temenni ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler