Son şampiyon İtalya'yı 2-0 yenen İsviçre ilk çeyrek finalist

Son şampiyon İtalya'yı 2-0 yenen İsviçre ilk çeyrek finalist

Son Avrupa şampiyonu İtalya, EURO 2024 Son 16 Turu'nda karşı karşıya geldiği İsviçre karşısında varlık gösteremedi. İsviçre'ye 31 yıl aradan sonra mağlup olan İtalya, EURO 2024'e erken veda etti.

EURO 2024 son 16 turu karşılaşmasında Murat Yakın'ın çalıştırdığı İsviçre ile Luciano Spalletti'nin ekibi İtalya karşı karşıya geldi. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçı İsviçre 2-0 kazandı.

İsviçre'yi 31 yıl sonra İtalya karşısında galibiyeti getiren golleri 37. dakikada Remo Freuler ve 46. dakikada Ruhen Vargas kaydetti. İsviçre, İtalya karşısındaki son galibiyetini 1993'te oynanan 1994 FIFA Dünya Kupası elemelerinde 1-0'lık skorla almıştı.

Bloklar arasını iyi kapatan İsviçre karşısında varlık gösteremeyen İtalya, organize atak geliştirmekte oldukça zorlandı. Maçtaki tek isabetli şutunu çok uzak mesafeden 73. dakikada bulan İtalya, EURO 2024'e erken veda etti. Güçlü rakibi karşısında takım oyununu çok iyi oynayan ve İtalya'ya göre daha net fırsatlar bulan İsviçre, tarihi bir zafere imza atarak çeyrek finale yükseldi.

İsviçre, çeyrek finalde İngiltere-Slovakya maçının galibiyle karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler