Sizi gidi STK'lar sizi!
Vedat Beki'nin Çankırı'daki yerel gazete sahiplerini 'matbaacı' olarak kalemine doladığı bilinir. İşte o 'matbaacılar'dan Ali Kör, son yazısında bilinenin tersine farklı bir görüş sergiledi.
Çankırı'da yaşanan vurdumduymazlığa seyirci kalan yerel gazete sahiplerinde değişim rüzgarlarının ilk tohumları mı atılıyor yoksa biz mi böyle anlıyoruz bunu zaman gösterecek!
Sözcü18'in Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin Çankırı yerel gazete sahipleri için diline doladığı 'matbaacılar'ın en yaşlısı Bizim Çankırı gazetesi sahibi Ali Kör, kaleme aldığı son yazısında yeni yapılacak valilik binası için tespit edilen yerin yanlış olduğunu bir kez daha tekrarlayarak, şehirdeki stk'ların suskunluğundan şikayet etti. Ali Kör; "28. Hizmet yılını tamamlarken, Çankırı şehrine yapılan saygısızlığı hiç kabullenmiyoruz. Hatalı yolda ilerleyenlerin hatalarını görüp Çankırı şehrine saygılı olacakları günleri bekliyoruz. Tarih bunu böyle bilsin!.." şeklinde noktalayarak tepkisini ortaya koydu.
Ali Kör'ün kaleme aldığı yazıya baktığımızda; Çankırı'da yaşanan 'tepkisizliğin' arka planında mevcut stk'ların sorumsuzluğu ve vurdumduymazlığının yattığına işaret ederek "Sessiz duran Çankırı kamuoyu sertlikleri hep yerel basından beklemeye başladı. Bizimle birlikte Çankırı'nın sorumluluğunu taşıyanların sessizliği buraya getirdi." diyor...
Çankırı'nın 'matbaacıları' için dönüm noktası olmasını temenni ettiğimiz Ali Kör'ün "28. Hizmet Yılını Tamamlıyoruz" başlıklı yazısını sizlere sunuyor, 'geleceğin nasıl şekillenebileceği' sorusunun yanıtının da, Çankırılı okuyucuların haberimize yapacağı yorumlarla şekilleneceğini düşünüyoruz.
28. HİZMET YILINI TAMAMLIYORUZ
"4 Haziran 1984 Pazartesi tarihinde Çankırı yerel basını arasına haftalık genç bir gazete olarak katılan BİZ ÇANKIRI o tarihte elle dizilmekte iken, kamuoyundan gelen talep ile 59. sayısında yayına ara vererek, 11 Aralık 1985 tarihinde sıcak dizgili olarak tekrar neşriyatına başlayıp, o tarihten bugüne günlük bir gazete olarak neşriyatına devam etmiştir.
İmaret Camii içinde bulunan Sanat Matbaacılık tesislerinin 1990 yılında İstasyon Caddesine taşınması ile gelişme ve büyüme dönemine giren işletmelerimiz buraya taşındığı tarihten kısa bir süre sonrası caddeden aşağı inen ana su borusunun patlaması ile su baskını yaşamış, burada 20 yıl hizmet ürettikten sonra taşındığımız kendi mülkümüz olan bugünkü adresimizde de ne tesadüf ki, yine sus baskını yaşadık.
Geçen yıl yaşadığımız su baskını tesislerimizde epeyce hasar meydana getirdi. Bugün dahi sıkıntısını çekiyoruz.
28. Hizmet yılı içerisinde yaşadığımız olumsuzluklara rağmen, çalışan personelin özverili çalışmaları ile BİZİM ÇANKIRI içerik olarak yerel gazeteciliğin bekleneni oldu.
Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün tanıdığı bir hakkı kullanan gazetemiz sahibi Ali Kör, Sayfa Editörü Hakan Kör, Muhabir Zehra Kör Sarı Basın Kartı aldılar. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Özkan Çelik ile Muhabir Ali Yarahmet yaptıkları müracaat ile bekleme süresine başladılar.
Vali Vahdettin Özcan’ın Hükümet Konağı yapımı için başlattığı çalışmalarda BİZİM ÇANKIRI gazetesi olarak bizler yer seçimini yanlış bulduk. Konuyu Çankırı kamuoyunun tartışmasına açtık. Sözle konuşmalar yanında bizimle birlikte hareket eden meslek kuruluşlarını yanımızda bulamadık.
Bugün de yeri yanlış buluyoruz. Yapılan hatadan dönülmesi için temel atılana kadar da kamuoyunu aydınlatıp, hata yapanları uyarmaya devam edeceğiz.
Konuyu Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a taşıdık. Başbakanlık Basın Merkezi Müdürlüğü konunun muhatabı olan Çankırı Valiliğine cevaplamak üzere havale etmesi ile Vali Vahdettin Özcan’dan olumsuz cevap aldık. Tarihe not düşmek üzere yazıları kamuoyunun bilgisine sunduk.
Hükümet Konağı projesi şu günlerde Valilik girişine asılarak, vatandaşların görüşleri bildirmek üzere de bir defter açıldı.
Ali Kör olarak tesadüfen rastlayarak buraya görüş yazan ilklerden oldum. Yapılan seçimin yanlış olduğunu, Hükümet Konağının bir ilin simgesini olduğu belirtip, Çankırı’da daha önceleri yaşanan 100. Yıl Yetiştirme Yurdu, Huzur Evi yer seçimi gibi bir seçim yapıldığını belirttim.
Bu dönemde en pasif olarak siyasi iradenin yoluna devam ettiğini gördük, tespit ettik. Çankırı’da yaşayan insanların Çankırı şehrine sahip çıkmadıkları görüp, tespit ettik.
Bir Çankırı aydını ile ayaküstü konuşmamızda “Sizler ve bizler Çankırı sevdalısıyız. Çankırı’da yaşayan halk Çankırı’ya sahip çıkmazsa çok daha bizi yönetenler yönetirler!” sözcüğünü dinledik.
BİZİM ÇANKIRI bu dönemde Çankırı’yı Sevenlerin Gazetesi olarak görevini tam olarak yaptı. Doğruları tasvip edip, yanlışları ortaya koyarak, yol gösterici olduk.
Sessiz duran Çankırı kamuoyu sertlikleri hep yerel basından beklemeye başladı. Bizimle birlikte Çankırı'nın sorumluluğunu taşıyanların sessizliği buraya getirdi. Çankırı yerel basını yaş itibariyle olgunluk döneminde bulunduğu için, bilhassa siyasi iradenin sessizliğini ve meslek odalarının vurdum duymazlığını ortaya koyup, onların konuşup, basının kamuoyunu aydınlatıp, yetkililere yol göstericilik görevi olduğunu takip ettiği politika ile ortaya koydu.
BİZİM ÇANKIRI böylesi bir dönemden geçen Çankırı’da görevini yaparak, takdir de etti, tenkitte de bulunarak, hep doğru yolu gösterdi.
28. Hizmet yılını tamamlarken, Çankırı şehrine yapılan saygısızlığı hiç kabullenmiyoruz. Hatalı yolda ilerleyenlerin hatalarını görüp Çankırı şehrine saygılı olacakları günleri bekliyoruz.
Tarih bunu böyle bilsin!....
ALİ KÖR"
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.