Sivas'ta sel felaketi: Evleri su bastı, araçlar sürüklendi

Sivas'ta sel felaketi: Evleri su bastı, araçlar sürüklendi

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Eskikarahisar köyünde meydana gelen dolu ve sağanak yağış sele neden oldu. Yaşanan olayda 20 evi su basarken, 2 traktör ve 2 römork sel sularına kapılarak sürüklendi.

SİVAS'ın Ulaş ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Eskikarahisar köyünde, dolu yağışının ardından başlayan yoğun sağanak yağmur, yaklaşık 20 dakika boyunca etkili oldu.

20 EVİ SU BASTI

Sağanak nedeniyle köy içerisinden geçen dere taştı ve sel suları bazı tarım ekipmanlarını sürükledi. Köyde meydana gelen sel felaketinde yaklaşık 20 ev su altında kalırken, 2 traktör ve bunlara bağlı römorklar da sele kapıldı.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Ayrıca çok sayıda ahır ve samanlık da sular altında kaldı. Sel sırasında evlerinde mahsur kalan bazı köy sakinleri, diğer vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Olayın ardından köye AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edilerek, sel baskını yaşanan evlerde su tahliye çalışmaları başlatıldı.

"HER ŞEY 20 DAKİKA İÇERİSİNDE OLDU"

Köyde yaşayan Tuncer Bahar, selin aniden bastırdığını belirterek, "Her şey 20 dakika içinde oldu. Önce dolu yağdı, ardından sel geldi. Dere kenarındaki bir evde mahsur kalan 2’si çocuk 3 kişiyi kurtardık. Çocuklar çok korkmuştu. Neyse ki hayvanlarımız dağdaydı ve telef olmadılar" dedi.

"SU METRELERCE YÜKSELDİ"

Sel sırasında evde mahsur kalan ve köylüler tarafından kurtarılan Behiye Muhit ise, "Tomruk içeri girmesin diye kapıyı zorladım. Gücüm yettiği yere kadar kapıyı tuttum, ama sonra bıraktım. Kızlarımla birlikte dört kişiydik, eşim dışarıdaydı, biz içeride kaldık. Her şey bir anda oldu. Metrelerce yüksekliğe kadar su yükseldi. Kamyon gelse onu da götürürdü. Saniyeler içinde su geldi. Dereye düşseydik hepimiz giderdik," diye konuştu.

sivas-eskikarahisar-sel-felaketi-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler