Sinan Ateş'in ablası ve eşi saldırıya uğradı

Sinan Ateş'in ablası ve eşi saldırıya uğradı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada sanık Suat Kurt, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e hakaret etti. Öğle arasında dışarıya çıkan tutuksuz sanık Zekeriya Asarkaya ile müştekilerden biri arasında da yumruklaşma yaşandı.

SİNAN Ateş davasında kararın açıklanması için verilen arada müştekiler ve avukatları Sincan Ceza İnfaz Kurumu bahçesinde oturuyordu. Bu sırada, beyaz ceketli ve kimliği bilinmeyen bir kişi, Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş ve eşine arkadan yaklaşıp yumruk attı. Bu durum üzerine bahçede arbede yaşandı. Sinan Ateş'in yakınları saldırgana müdahale etti. İki taraf arasında kavga çıktı. Saldırgan polis ekiplerinin müdahalesiyle yakalandı. Sinan Ateş'in yakınları saldırı sırasında Selma Ateş ve Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'i korumaya çalıştı. Selma Ateş saldırgana karşı "Hem kardeşimi katlediyorsunuz, hem de bize saldırıyorsunuz. Bunlara ceza kesilmezse bizi de öldürecekler" ifadelerini kullandı. Bu sırada anne Saniye Ateş fenalaştı. Saniye Ateş tedbir amacıyla ambulansa bindirilip olay yerinden hastaneye kaldırıldı. Saldırının ardından açıklama yapan Selma Ateş, "Buradan çıktığım anda saldırıya uğrayacağımı biliyorum. Eğer başıma bir şey gelirse sorumlusu Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Ahmet Yıldırım’dır, MHP ve Ülkü Ocakları’dır" dedi.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Saldırganın adının Mertcan Kılıç olduğu, Yenikent Karakolu'na götürüldüğü öğrenildi. Ayşe Ateş'in avukatı Şeyda Şahin, Kılıç'tan şikayetçi olacaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler