Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Zekeriya Öz’e Twitter hesabından yaptığı açıklamalardan dolayı inceleme başlattı.
HSYK’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’e ait twitter hesabından 16 Temmuz 2014 tarihinde yapılan açıklamalardan dolayı adı geçen Cumhuriyet Savcısı hakkında inceleme başlatılmıştır."
SAVCI ÖZ'DEN AÇIKLAMA SONRASI TWEETLER
Zekeriya Öz, HSYK'nın yaptığı açıklama sonrası Twitter'dan paylaştığı mesajlarda;
"Bağımsız yargı hem devletin hem de milletin teminatıdır. Yargı bağımsızlığının olmadığı yerde ferdi ve menfaatçi yönetim diktatörlüğe dönüşür."
"Yargısı yürütme organına bağlanan devletler aşiret yönetiminden kötüdür. Anayasalarda yargı bağımsızlığının teminat altına alınması bundandır."
"Medeni ve gelişmiş toplumların temelini sağlam hukuk kuralları oluşturmaktadır. Bu yüzden yasama, yürütme ve yargı kuvvetleri denk kuvettir."
"Dokunulmazlıkların arkasına sığınıp her gün ayrımcılık yapıp halkı kin ve nefrete tahrik edenler yargının kendilerine uygulanmasını istemez."
"Bu yüzden de bağımsız ve tarafsız yargının olmasından rahatsızlık duyanlar yargıyı güçsüz ve yürütmenin emrine sokmak için hukuka müdahale++
"+Etmeyi benimseyerek yargıyı aciz duruma sokmaya çalışmaktadırlar. Bu sebeple hukuk kurallarını yaz boz tahtasına çevirmek hukuku uygulanmaz
"+Hale getirmektir. Sürekli değişen mevzuat ihtiyaçları karşılamaktan ziyade hukuku uygulanamaz ve bilinemez bir hale getirmiştir.++
"Yargı'da artan işyükü bunun sonucudur. Gelişmiş medeni ülkelerde mevzuatlar çok nadir değişir. Bu yüzden hukuki uygulama ve içtihat oturmuştur.
"Yasama ve yürütme organı tek elde birleşirse referandumla kabul edilmiş anayasal değişiklikleri de hata etmişiz diye yok saymaya kalkarlar.
"Halkın iradesiyle alay ederler. Halkın seçtiği vekilleri de kendilerine bağlı memur yerine koyup iradelerini hiçe sayarlar.
"İşlerine gelince hemen kanun çıkarırlar, bisüre sonra hata etmişik deyip kanunu birdaha değiştirirler bu arada yasama erki yürütmeye bağlı++
"Çalıştığı için bunlar hiç sorgulamadan parmak kaldırırlar ve bunun da adına çoğulculuk sistemi ve demokrasi(!) denir.
"Bu şartlarda yasama yetkisini de yürütme organı kullandığından yürütme organını denetleyecek tek kuvvet tarafsız ve bağımsız yargıdır.
"Tarihte hiçbir dönemde yasama yetkisi yürütme organı tarafından gasp edilmemişti. Yine hiçbir dönemde yargı üzerinde bu kadar baskı kurulmadı.