CHP'ye yakınlığıyla bilinen Yurt gazetesi, bugün sürmanşetten Mustafa Sarıgül'ün bir imar yolsuzluğu dosyasını açtı. Sarıgül'ün yolsuzluk yaptığına dair iddiaları gündeme taşıyan gazete ''Mustafa Sarıgül, Başarı Elektronik'in sahibine Ayazağa'da 3 milyon Avro'ya 20 dönüm arazi aldırdı. İBB'yle ittifak yapıp etrafındaki yeşil alanı imara açtırdı "arsa"nın değeri 500 milyon Avro'ya çıktı.'' dedi.
İşte Yurt'un o haberi:
Türkiye'nin en değerli arazilerinin bulunduğu İstanbul Şişli Belediyesi'ne bağlı Ayazağa'da büyük vurgun... Neredeyse tamamı orman ve yeşil alan olarak görünen ve planı bulunmayan Ayazağa, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından "kişiye özel imara" açıldı.
300 DÖNÜMÜ ÇEVİRDİ
Sarıgül, Ayazağa Mahallesi'nde yıllarca muhtarlık yapan Salih Yaşar'dan 20 dönüm tapulu arazisini yakın arkadaşı Başarı Elektronik'in sahibi Ferda Yıldız'a satması için "ricada" bulundu. Yaşar da 20 dönüm araziyi 3 milyon euro'ya Yıldız'a sattı. Satış sırasında belediyenin verdiği resmi emlak vergisi bildirimi cetvelinde "arazi" olarak görülen yer, Ferda Yıldız aldıktan sonra "vergisi yükselmesine" rağmen "arsa" olarak değiştirildi. Bu arada Yıldız, 20 dönüm yerine 300 dönümlük arsanın etrafını çitle çevirdi.
SÖZÜNÜ TUTTU İMARA AÇTI
İddiaya göre Mustafa Sarıgül yakın arkadaşı Yıldız'a "20 dönüm arazinin etrafındaki yeşil alanı imara açacağı ve kendisine tahsis edeceği sözü" verdi. Yıldız da araziyi bu nedenle 3 milyon Avro'ya almayı kabul etti. Sarıgül, arkadaşına verdiği sözü tuttu ve planı olmayan arazi üzerinde "değişiklik" yaptı. 1/5000'lik planlar büyükşehir belediyelerinin yetkisinde olmasına rağmen Sarıgül, arkadaşına verdiği sözü tuttu ve "planlar üzerinde değişiklik" yaptı. Plan, 4 Şubat 2008'de bir üyenin muhalefet şerhiyle belediye meclisinden geçip, onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) gitti. İBB, de Sarıgül'ün imar planını onayladı. Planın hemen ardından Ferda Yıldız'ın 3 milyon Avro'luk "arsası" tavan yaptı. Emlakçıların 500 milyon Avro değer biçtiği "arsa"da 3 helikopter pisti, hangarlar ve helikopter tamir-bakım servisleri kuruldu.
''YATIRIMCIYI CEZALANDIRMAYACAĞIZ''
Sarıgül'ün imar oyunlarıyla "arazi"den "arsa"ya çevrilen Kaan Air'in geçen eylül ayında yapılan açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı. Türkiye'nin en büyük özel helikopter havaalanı olan Kaan Heliport'un açılışında konuşma yapan Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız, "İstanbul'un önemli eksiklerinden birinin tamamlandığını söyledi. Yıldız, "3.5 yıllık bir emeğin ürünü Kaan Heliport'un açılışının ardından hedefimiz 5 yılda ikinci ve üçüncü faz yatırımlarımızı gerçekleştirerek, 50 helikopter kapasitesine ulaşmak" dedi. Bakan Yıldırım ise "Zihinsel değişim için çok zaman kaybettik. Bundan sonra kaybetmemiz gerekmiyor. Yatırımcımızı az üzeceğiz. Yatırımcıyı cezalandıran anlayış geride kaldı. Yatırım ülkenin kalkınmasına katkı sağlıyor. Üretimi ve insanı merkezleyen insanı öncelikli olarak ele alan bir anlayışın global ekonomiye hakim olması lazım. Böyle olunca bölgesel uçurumlar da ortadan kalkar. Barış ve dayanışma hakim olur. Ülkeler topyekün kalkınmak için işbirliğine gider. İnsanlığın buna ihtiyacı var" dedi.
ŞİMDİLİK 22 DÖNÜMLÜK ALANDA
Kaan Heliport, İstanbul'un merkezinde, Maslak Ayazağa'da 22 dönümlük bir alanda 11 dönüm apron üzerine kuruldu. JAR 145 standartlarında bakım ve onarım merkezi olarak planlandı. Aynı zamanda hangarlama ve helikopter iç donanım montaj merkezi olarak hizmet veriyor. Kiralama, teknik danışmanlık ve bakım hizmetlerinin de sunulduğu Kaan Heliport'un kapalı alanı 16 büyük boy helikopter kapasitesine sahip. Ayrıca misafir pilot ve teknisyenlerin ağırlandığı, tam donanımlı ofis alanları mevcut. Kaan Heliport, üç fazdan oluşuyor. Tamamlanmış olan birinci faz yaklaşık 11 bin metrekare. İkinci fazda idari bina ve ilave apron, üçüncü fazda ise ilave hangarlama alanları inşaatı planlandı. Projenin tamamlanmasını müteakip, Doğu Avrupa ve bölgenin en büyük helikopter havaalanı durumuna gelecek.