Yunus Emre Geçti'nin kuzeni de tutuklandı

Silahlı pozlarını sosyal medyadan paylaşan polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin kuzeni K.G. de gözaltına alındı, çok sayıda suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Şahıs hakkında tutuklama kararı verildi.

ÜMRANİYE Ihlamurkuyu'da pazar gecesi polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit olmasıyla sonuçlanan çatışmada bir polisin silahını kaparak ateş açan ve 26 ayrı suç kaydı olduğu halde dışarıda dolaştığı ortaya çıkan Yunus Emre Geçti'nin kuzeni K.G. de silahlı görüntüleri sosyal medyaya yansıyınca gözaltına alındı. K.G.'nin de Yunus Emre Geçti gibi çok sayıda suçtan kaydının olduğu ortaya çıktı.

Pazar günü polis tarafından yakalanıp götürüldüğü karakoldan firar eden Yunus Emre Geçti (19), gece yarısı kendisini yakalamaya çalışan polislerle yaşanan arbede sırasında kaptığı silahla ateş açmış, çıkan çatışmada 27 yaşındaki 1 yıllık polis memuru Şeyda Yılmaz şehit düşmüştü. İki kişinin de yaralandığı olaydan kaçan Yunus Emre Geçti ilerleyen saatlerde yakalanırken, Geçti'nin kuzeni K.G.'nin silahlı pozlarını sosyal medyadan paylaştığı görüldü.

ÇOK SAYIDA SUÇTAN KAYDI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Şeyda Yılmaz'ın şehit olduğu gün yapılan paylaşımlar üzerine harekete geçen polis, şüpheli K.G.'yi, Sultanbeyli Akşemsettin Mahallesi'nde evinde gözaltına aldı. Şüphelinin ilk sorgulamasında Yunus Emre Geçti gibi çok sayıda suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. K.G., ateşli silahlarla ilgili yasaya muhalefet suçundan adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Yakalanan şüpheli şahıs, "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçundan bugün Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılıkta ifade veren K.G. tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. K.G., "Halk arasında korku ve panik meydana getirme" suçundan tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri