Çankırı'nın göbeğinde hizmet veren Yunus AVM'de hizmet veren yaklaşık 35 işyerinin küşatsız olarak çalıştığı öğrenildi.
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre binanın ruhsatının olmaması nedeniyle Çankırı Belediyesi, avm içinde faaliyet gösteren işyerlerine "işyeri açma izin belgesi" olarak adlandırılan "küşat belgesini" veremiyor.
Bugün için yaklaşık 35 işyerinin faaliyette olduğu Yunus AVM'de işyeri açma ruhsatı olmadan faaliyet gösterilmesi beraberinde bazı sakıncaları da getirmekte.
Ortaya çıkan en büyük soru işareti, hizmetteki AVM'nin yangına karşı almış olduğu tedbirlerin hangi boyutta olduğunun denetlenebilmesi.
Böylesi bir kontrolü de Çankırı Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü'nün gerçekleştirmesi gerekiyor. Bugünkü durumuyla Çankırı Belediyesi'nin küşat veremediği işyerlerini dolayısıyla yine aynı belediyeye bağlı diğer birimin de denetlemesi mümkün olmuyor.
Olası bir yangın faciasında yaşanan duruma izin verenlerle görev başında bulunan başkan ve sorumlu müdürleri hangi yasal yaptırımlar beklemekte, onu da sorumluların değerlendirmesine bırakmaktan başka bir seçeneğimiz yok.
GELİR KAYBI İŞİN AYRI BİR YÖNÜ
Öte yandan mevcut durum, Çankırı Belediyesi'nin önemli bir gelir kaybına uğramasına da neden oluyor. İşyeri açma ruhsatı almak için belediyeye yapılacak müracaatla birlikte alınacak belge karşılığı işyerlerinin ödedikleri "ruhsat harcı" mevcut durumda işyeri sahiplerinin cebinde kalıyor.
Bütün bunların yanında Çankırı şehir merkezinde 3-5 m2'lik bir işyeri açan esnafa işyeri açma izin belgesini almadığı takdirde gerekli nakdi cezayı yazan ve gerektiğinde işyerini de kapatan Çankırı Belediyesi'nin şehrin göbeğinde kocaman AVM'nin "küşat belgesiz" faaliyette bulunmasının gerekçelerini kamuoyuna nasıl anlatacağı da ayrı bir merak konusu.