Yeni Köpürlü köyü projesinin ihalesi yapıldı! Evler 2 yılda tamamlanacak

Baraj altında kaldığı için taşınan yeni Köpürlü projesinde; 2+1 ve 3+1 şeklinde 157 adet konut, 1 köy konağı, 1 cami, 12 ahır ve 11 samanlık yapılacak. Projenin ihalesi DSİ 5. Bölge Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz hafta başında gerçekleştirildi.

SÖZCÜ18 (Sevim Saylam/Özel) - ÇANKIRI’nın Kurşunlu ilçesi Devrez çayı üzerinde inşası tamamlanan Devrez Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı nedeniyle yıllardır 'taşınacak-taşınıyor' tartışmalarının yaşandığı Köpürlü köyü ile ilgili 'gelecek' görüntüsü geride bıraktığımız hafta gerçekleşen ihale ile bir adım daha öteye taşındı.

Baraj suları altında kalacak olan Köpürlü köyünün yeni adresi, barajın yaklaşık 3 km gerisine atıldı ve 2+1 ve 3+1 şeklinde 157 adet konut, 1 köy konağı, 1 cami, 12 ahır ve 11 samanlığın yapılacağı projenin ihalesi DSİ 5. Bölge Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz hafta başında gerçekleştirildi. İhalenin 40 gün içerisinde kesinleşeceği bildirilirken, yer teslimi süreci ile birlikte ilk kazmanın yeni yılın ilk ayı içerisinde vurulacağı öğrenildi.

PROJE 2 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre 'yeni' Köpürlü köyü içerisinde yer alacak 157 konut, 1 köy konağı, 1 cami, 12 ahır ve 11 samanlığın yapımı 2 yıl içerisinde yani 2027 yılı başlarında tamamlanacak. Hak sahipleri 'konutlar' için belirlenen bedeli 'peşin' öderlerse tespit edilen rakamın yüzde 35'ini ödeyecekler. Vadeli ödeme planını seçen hak sahipleri ise, evlerin tesliminden 5 yıl sonra 15 yıl süresince 'sıfır' faizle ödeme yapacaklar.

YENİ KÖPÜRLÜ BARAJI GÖREMEYECEK!

Öte yandan yeni köy inşaası için seçilen alanın barajı görmemesi hak sahiplerinin büyük bir çoğunluğu için 'memnuniyetsizlik' yaratmış durumda. Haber Merkezimize konuşan ve isminin yayınlanmasını istemeyen bir hak sahibi; "Yıllardır yaşadığımız sorunlarımızı çözmekten ziyade yeni sorunlar üreten siyasilerimiz, Köpürlü Köyü halkının sesine duyarsız kaldılar! Bugün Köpürlü köyünün yeni yeri 'ihale' aşamasını tamamlamışsa bu durum bilinmelidir ki 'köylünün rızası' ile değil bizatihi siyasilerin köylüyü yani bizleri zorlama ve tehditleriyle gelinen sonuçtur! Bu gerçek konuşulsun ya da konuşulmasın hiçbir zaman değişmeyecektir! Köpürlü halkı, yıllardır çilesini çektiği baraj yapımının ödülü olarak bitmiş barajın 3 km ötesine taşınmış ve 'Çankırı'ya deniz getirdiklerini' ifade eden siyasiler, Köpürlü halkının Çankırı'ya gelen denizi görmesini onlara çok görmüştür" dedi.

"AHIRLARIN YERİ DEĞİŞMELİ"

Köpürlü köyü hak sahibi sözlerini "Projede yeralan ve yapımı gerçekleştirilecek olan ahırların bulunduğu alan, halen var olan göletimizin üzerine yapılmak isteniyor! Şayet bu gerçekleşirse mevcut gölet kısa sürede bataklığa dönüşecek! Ahırların yapım yerinin değiştirilmesini sizlerin aracılığıyla yetkililerden talep ediyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Çankırı Gündemi Haberleri