Yasakçı Validen "sözlü" talimatla yeni uygulama!

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun’un göreve geldiği ilk günden bu yana Çankırı'da

uygulamaya koyduğu “sıkıyönetim” örneklerine her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor!

Yaptığı uygulamalar ile adı “yasakçı vali”ye çıkan Şemsettin Uzun, son olarak Çerkeş’te yıllardır hizmet veren Mete Bülgün Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunda öğrenimlerine devam eden öğrencilerin hafta sonları kullandıkları “evci izinleri” sözlü talimatla kaldırdı! Yeni uygulamaya göre yurtta kalan öğrenciler eğitim döneminin başladığı günden bu yana "yasakçı vali" Uzun'un "sözlü talimatıyla" evci izinlerini “ayda bir” kullanabiliyorlar.

Vali Şemsettin Uzun nam-ı diğer “Yasakçı Vali”nin "sözlü" talimatı doğrultusunda uygulamaya geçen yeni "evci izni” uygulaması 2009-2010 öğretim yılı ile birlikte başladı ve yurtta kalmak zorunda olan öğrenciler "geçerli mazeretleri" dışında 3 hafta yurtta 4'üncü hafta sonu ancak ailelerinin yanlarına gidebiliyorlar!

Uygulama ile ilgili olarak haber merkezimizi arayan öğrenciler “Yurt idaresi tarafından bizlere yapılan uygulamadan son derece muzdaribiz! Gerekçe olarak da bizlerin mevcut not başarımızın düşük olduğunu ve bunu yukarılara çekmemiz gerektiği için hafta sonları ders çalışmamız gerektiğini söylüyorlar. Öğrenim gördüğümüz hafta içinde yapılan eğitimin kalitesini artırma yerine bizleri hafta sonları hapsederek bizlerden başarı bekliyorlar! Anne - baba ve kardeşlerimizle olan ilişkilerimizi kopararak bizlerin eğitimini mi yükseltecekler” şeklinde konuştular.

UYGULAMAYA SÖZLÜ TALİMATLA GEÇİLMİŞ!
Konuyla ilgili olarak kendilerine telefonla ulaştığımız Mete Bülgün Orta Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu yöneticisi Kadir Türkyılmaz “Geçen Mayıs ayında Çerkeş’i ziyaret eden sayın valimizin sözlü talimatı doğrultusunda bu uygulamaya geçtik! Devlet yurtlarında kalan öğrencilerin eğitimdeki başarısızlıklarını ortadan kaldırmak amacıyla öğrencilerimiz 3 hafta yurtta kalırken 4’üncü hafta evci izni kullanabiliyorlar. Hafta sonları uyguladığımız etüd ve ders programları ile öğrencinin eğitim performansını artırmaya yönelik olarak yaptığımız uygulamanın sonuçlarını da almaya başladık.” derken bugünkü uygulamanın “doğru” olduğunu ifade ediyordu.

Yurt Müdürü Kadir Türkyılmaz’a “Sizin ifadenize göre ‘vali Uzun’un sözlü talimatı’ 657 sayılı yasa kapsamında uygulanması mümkün mü?” şeklindeki sorumuzu ise “Bunun ne sakıncası var? Gelin size yurdu gezdireyim! Ondan sonra kararı siz verin” şeklinde yanıtladı.

ÇANKIRI'NIN EVLATLARINI ÇANKIRILI'YA KIRDIRIYORLAR
Günümüzde hafta sonları “askeri ve polis kolejlerinde” dahi uygulanmayan “yurda hapis” yönteminin Çankırı’da hele hele “valinin sözlü talimatıyla” uygulanabilir olmasının takdiri okuyucuya ait!

Son olarak “eğitimde başarı” ölçüsünü sadece ve sadece “puan” üzerinden değerlendiren ve ödüllendiren bugünkü sistemin başta “eğitimciler” olmak üzere kimleri ne hale getirdiğinin de “oldukça kötü bir örneği” olsa gerek, bugün için Çerkeş Mete Bülgün Orta Öğretim Öğrenci Yurdundaki bizatihi "yöneticisi tarafından savunulan" uygulama!

Haklı gerekçelerle savunduğumuz tezi bir kez daha hatırlayalım:

"Çankırı'da eğitimde yaşanan sorunun temelinde Çankırılı eğitimciler vardır! Ve Çankırı'nın evlatları Çankırı'nın evlatlarına kırdırılmaktadır!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Çankırı Gündemi Haberleri