GÖREV yaptığı Edirne ve Adana'da 2017 yılından bu yana şantaj, ölüm planı, tehdit, rüşvet gibi birçok suça karıştığı iddiasıyla geçen ay HSK tarafından ihraç edilen kriminal hakime olayında yeni bir gelişme yaşandı.
O SAVCI BERAAT MÜTAALASI VERMİŞTİ
Gül A.'nın Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Akaryakıt kaçakçılığı" iddiasıyla yargılanan sanıktan beraat etmesi karşılığında 500 milyon rüşvet aldığı soruşturma dosyasına girmişti. Gül A.'nın yargılaması olan kişiye Edirne'de birlikte görev yaptığı Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ın duruşmada beraat mütalaasında bulunup beraat kararı verdireceğini belirterek 500 milyon TL talep ettiği tespit edildi. Hakime'nin parayı elden teslim aldığı, o Cumhuriyet Savcısı'nın da yargılanan sanık hakkında beraat kararı verilmesi yönünde talepte bulunduğu ortaya çıkmıştı.
Beraat mütalaasının verildiği celsede karar verilmeyip sonraki celsede de başka bir Cumhuriyet Savcısının sanığa ceza verdiği ortaya çıkmıştı. Sanığın Hakim Gül A.'ya hem para verip hem de ceza aldığını söylemesi üzerine ise hakime, "Kafaya takma, istinaf sürecinde beraat kararı çıkartırız" dediği öne sürüldü.
HSK İKİ FARKLI SORUŞTURMADAN İHRAÇ ETMİŞ
Sabah'ın haberine göre, Edirne'de hakim Gül A. ile görev yapan daha sonra da Osmaniye Adliyesi'nde görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ın da iki farklı soruşturma geçirdiği ortaya çıktı. Sabah'ın haberine göre Fatih Aslan'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından geçen yıl ihraç edildiği öğrenildi.
EL KONULAN 853 BİN DOLARLA İLGİLİ BAŞKA AVUKATA DOSYA SIZDIRMIŞ
Fatih Aslan'ın Edirne Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken Ukrayna uyruklu Anatoliy Goncharyuk'un 2017 yılında Kapıkule Gümrük Sahası'na girişte yanında getirdiği ve el konulan 853 bin dolar (28 milyon) için şikâyetçi avukatının iade talebini reddettiği ve dosyanın araştırılması için Ankara KOM Şube Müdürlüğüne gönderildiğini söylettiği tespit edildi.
Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, doların iadesi yönünde dilekçe veren şikayetçiye Goncharyuk'a "El konulan paranın çok büyük miktarda olduğu ve bu nedenle dosya ile ilgili biraz daha düşünmesi gerektiğini" söylediği ve böylelikle dosyayı sürüncemede bıraktığı anlaşıldı. Dosyada gizlilik kararı olduğu söylenmesine rağmen şahsın şikayetçi avukatın dosyayı incelemesine izin vermediği ve içeriğini de taraf olmayan kişilerle paylaştığı tespit edildi. Şahsın ayrıca şikayetçiye "Sizin işinizi biz hallederiz", "O avukatları aradan çıkaralım", "Yoksa sizin işiniz olmaz" şeklinde tehdit ve telkinlerde bulunduğu öğrenildi.
Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ın ayrıca soruşturmayı ilgisi olmamasına rağmen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile iltisak şüphesi ile soruşturmayı genişlettiği, 853 bin doların iadesi talebinde bulunan iki avukatın taleplerini reddettiği ancak avukatı yanında olmayan müştekiye el konulan paraların iade edilmesini sağladığı öğrenildi.