çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Çankırı Karatekin Üniversitesinin tüm akademik ve idari birimlerinin bir araya toplanacağı Uluyazı Kampüs alanı, tam anlamı ile bir şantiyeye dönüştü.
Rektörlük İdari Bina ve Merkezi derslik inşaatlarının ardından Fen ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi inşaatı da başladı. Temel kazı çalışmaları başlayan Fen ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi inşaatı, iki bloktan oluşan 12.000 metrekare alana sahip bir bina olacak. İnşaatın 2011 yılının sonunda tamamlanması bekleniyor.
8000 metrekare alana sahip ve iki bloktan oluşan Merkezi derslik inşaatı devam ediyor. Birinci katları çıkılan Merkezi derslikler inşaatı, 2010 yılının sonunda tamamlanacak.
Rektörlük İdari bina İnşaatı ise tamamlanmak üzere. Kaba inşaatı tamamlanan binada çevre düzenlemesi yapılıyor. Bina bu yaz teslim edilecek.
Uluyazı Kampüs alanında Ekim 2009’da başlayan inşa çalışmaları, büyük bir hızla devam ediyor. Uluyazı’da modern bir üniversitenin temelleri atılıyor.
Uluyazı'da her geçen gün hızla yükselen binalar, Karatekin Üniversitesinin alt yapısının sağlam adım ve kaynaklarla ilerlediğine en somut örnek.
Uluyazı'da bütün bunlar cereyan ederken, "şehirde üniversite ile ilgili neler oluyor?" diye sorduğumuzda karşımıza koskocaman bir "hiç" çıkıyor!
Ve bu "hiç" her nedense gerek iktidar partisinin siyasetçilerini gerekse Belediye Başkanı İrfan Dinç'i rahatsız ediyor.
Ama sadece "rahatsız" ediyor!
Bunun ötesine her nedense geçmiyor!
Özel teşebbüsün yaşadığı en temel sıkıntı basit bir "cafe" ruhsatında karşısına yığılan angaryalar!
Ve bu "angaryaların" kaldırılmasını değil, daha da artırılmasını düşünen bir zihniyet bugün Çankırı'yı yönetiyor!
Ne yaptığını ne de "neyi hedeflediğini" bilemediğimiz bir Belediye Başkanı var, Çankırılı müteşebbisin karşısında!
Bizler bu sayfalardan "Üniversite ile yerel yönetim arasındaki makas giderek açılıyor" açıklamasına başta Ak Parti Milletvekili Dr. Nurettin Akman olmak üzere Belediye Başkanı İrfan Dinç bozuluyor!
Milletvekilinin tepkisine saygı duyarım! Ancak Belediye Başkanı Dinç'in böylesi bir tepki göstermesi anlamsızlığın ta ötesi!
Neden derseniz; şehirdeki işletmelerin "üniversite ihtiyaçlarına göre" tanzim edilmesi, sayılarının artırılması, altyapılarının belirli bir düzene konulması tamamen belediyecliğin iştigal alanı içerisinde.
Hoş, burada özellikle Esnaf Odaları Başkanlarına da büyük yükler düşüyor!
Önlerindeki engellerin kaldırılması yönünde Belediye Başkanına direk ya da belediye meclis üyeleriyle yapacakları görüşmeler sonunda Oda - Siyasetçi birlikteliği ile gerekli "baskı"yı yapmak zorundadırlar!
Çiçeği burnunda Çankırı Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sayın Osman Karadeniz ve yeni yönetim kuruluna bu konuda büyük görevler düşmekte!
Hem bu satırlardan kendilerine başarılar dileyelim hem de böylesi ufak bir hatırlatmayı yapmış olalım.