Ulaş Karasu: Sizin belediyeniz bizim belediyemiz ayrımını bırakın!

Muhalif belediyelerin metro ve hafif raylı projeleri için onay vermeyen ya da dış kredi kullanma başvurularına imza atmayan iktidar, kendi partisinin belediyelerinin metro ve tramvay projelerini Ulaştırma Bakanlığı’na devri için kararlar çıkarıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sivas milletvekili Ulaş Karasu, çifte standardı Meclis gündemine taşıdı ve "İktidar 'sizin belediyeleriniz, bizim belediyelerimiz' diye ayrım yapıyor. Muhalefet belediyelerine ‘yağmurlu havada su yok’ anlayışıyla hareket ediyor. Bu uygulamalar AKP’nin adında olan adaletin, belediyeler arasında yaptığı ayrımcılıkla aslında olmadığının ve vatandaşlarımızı cezalandırdığının açık bir göstergesidir" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na "Tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunulması beklenen bu projelere uygulanan çifte standart hangi gerekçeye, hangi mevzuata dayanmaktadır? Ayrımcı kararların alınmasındaki dayanaklar nelerdir?" diye soran Karasu, şöyle devam etti:

"Ülkemizin her noktasına eşit ve adil hizmet gitmesi çok önemli. Ama uygulamalar gösteriyor ki, son yerel seçimden başarıyla çıkan belediyelerimizin elini kolunu bağlamak için her şeyi yapıyorlar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri