Tesla, Ilgaz'a 'supercharger' istasyonu açtı

Tesla, Ilgaz Çankırı Supercharger istasyonu için hizmet vermeye başladı. Sekiz adet şarj noktasına sahip olan istasyonun konumu haberimizde.

Elektrikli araç devi Tesla’nın Türkiye’deki şarj ağı hızla genişlemeye devam ediyor. Çankırı’nın Ilgaz bölgesinde D-100 otoyolunda halen faaliyette bulunan AKBAK tesislerine yeni bir elektrikli şarj istasyonu kuran şirket, Ankara-İstanbul arasındaki yolculukları daha fazla desteklemeyi planlıyor. Buna göre ülkemizdeki Supercharger sayısı bu hafta itibarıyla 8'e çıkmış oldu.

TESLA, Ilgaz Çankırı Supercharger istasyonunda 8 adet şarj noktası var

Tesla’nın açıklamasına göre yeni istasyon, CCS bağlantı noktasına sahip tüm elektrikli otomobiller ile uyumlu olacak. Ayrıca 7 gün 24 saat kullanılabileceği de belirtildi. Türkiye'deki 6'ncı Supercharger olan istasyonda her zamanki gibi maksimum 250 kW DC şarj kapasitesine sahip 8 soket yer alıyor.

Ilgaz Çankırı istasyonun tam konumuna ulaşmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İstasyon ayrıca CCS uyumluluğu sayesinde daha geniş bir elektrikli araç yelpazesine hizmet verebilecek. 250kW’a kadar şarj gücü sağlayabilmesi sayesinde araç sahipleri çok kısa sürede şarjlarını tamamlayıp yola devam edebilecek.

TESLA'nın Edirne, İstanbul ve Ankara'da Supercharger istasyonları bulunmakta

Tesla, daha önce Edirne, İstanbul ve Ankara’da Supercharger istasyonları kurmuştu. Gemlik’teki yeni istasyonlarla birlikte İzmir, Antalya ve Konya gibi şehirlere de DC hızlı şarj hizmeti ulaştırılması planlanıyor.

Tesla’nın Türkiye’deki şarj ağı yatırımlarını sürdürmesi, ülkemizde elektrikli araçların yaygınlaşması açısından da büyük önem taşıyor. Halihazırda O68 Oksijen Gemlik tesisinde inşa edilen Supercharger istasyonlarının da açılmaya hazırlandığı gelen bilgiler arasında.

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri