Ülke genelinde hizmete girdiği illerde tartışma konusu yaratan "Alo 147" Çankırı'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurularak hizmet vermeye başladı.
Alo 147 hattına gelen İhbar ve şikayet için “İletişim Destek Büroları”na gelen vatandaşların kayıtları sisteme kaydedilecektir. Çağrıların bir inceleme ve araştırmayı gerektirmesi veya Milli Eğitim Bakanlığınca işlem yapılmasını zorunlu kılması nedeniyle hemen cevap üretilemediği durumlarda anında kurum ve kuruluşlarla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplerle ilgili telefon, SMS veya e-mail aracılığıyla şikayetçiye geri dönülecek.
İhbar ve şikayetlerin koordineli çalışılarak en kısa zamanda cevaplandırılarak vatandaşın memnun edilmesi sağlanacaktır.
Alo 147 İhbar ve Şikayet Hattı ile ilgili olarak 2 Nisan 2012 Pazartesi günü Çankırı İl Müdürlüğü İletişim Merkezi Sorumlusu Ethem Uçar tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda 11 ilçe İletişim Destek Bürosu personeline bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı.
HİZMETLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERİ GETİRENLER NE DİYOR?
Alo 147 Şikayet hattı ile ilgili karşı görüş bildirenler; “Milli Eğitim Bakanlığı sanki eğitimin ve eğitimcilerin bütün sorunlarını çözmüş gibi, bir de kamuoyunda öğretmeni şikayet hattı olarak algılanan “Alo 147” hattını kurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenle öğrenciyi ve veliyi kaynaştıracak projeler yerine, ayrışmayı, kavgayı, öğretmen-öğrenci, öğretmen-veli husumetini artıracak faaliyetler içerisine girmeyi mi yeğliyor? Böyle bir uygulamayla Öğretmen pespaye hale mi getirilmek isteniyor? Böyle bir anlayışla eğitimi sağlıklı sürdürmek, eğitimde kaliteyi artırmak mümkün mü?" ifadelerini kullandı.
“Alo 147 suistimale açık”
Genelgenin iptalini istediklerini ifade eden çevreler "Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, bu uygulamanın suistimale açık olduğunu, soyut ve asılsız şikayetler sebebiyle öğretmenlerimizin mağduriyetine yol açabileceğini belirterek, Genelge'nin iptalini talep ettik. Her ne kadar ilgi sayılı Genelge'de, şikâyetçilerin isim vermek istememesi halinde, yapılan şikâyetlerin soyut ve genel nitelikte olmaması, kişi ve/veya olay belirtilmesinin zorunlu olmasının gerektiği belirtilmiş ise de, şikâyetin somut olgulara dayanıp dayanmadığının telefon üzerinden kontrol ve denetiminin yapılabilmesi mümkün değildir. Eğitim personeline herhangi bir sebepten dolayı husumet besleyen, rahatsızlık vermek isteyen kişiler, isimlerini gizli tutarak, asılsız ihbar ve şikâyetlerde bulunabileceklerdir. Bu şikâyetler değerlendirmeye alındığı takdirde de, Genelge'nin amacının tersine, bu konu ile görevlendirilen personel ve denetmenler boş yere mesai harcamış olacak, diğer yandan şikayet edilen eğitimciler açısından çalışma huzur ve şevkinin bozulmasına, eğitim-öğretim hayatının olumsuz yönde etkilenmesine sebep olunacaktır" ifadelerini kaydettiler.