Binada çok büyük bir patlamanın meydana geldiği ve tamamen çöktüğü söyleniyor. Patlayıcıların bodrum katına yerleştirildiği düşünülüyor. Bu da muhalif savaşçıların güvenlik bariyerini aşarak binaya sızmayı başardıkları şeklinde yorumlanıyor.
Suriye devlet televizyonunda saldırıyı doğrulayan bir haber yer almadı. Suriye hükümetinden de henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Başkent Şam geride bıraktığımız haftarlarda artan şiddet olaylarına sahne oluyor. Hükümet güçleri ve isyancılar arasındaki çatışmalar başkentin banliyölerinde artış gösterdi.
Perşembe günü Şam'ın tarihi merkezinin yakınlarında bomba ve havan topu ateşiyle düzenlenen saldırıda üç kişi öldü.
Geçen Pazartesi ise bir havan topunun isabet ettiği okul otobüsünde şoför ve dört çocuk hayatını yitirdi.
Bir kışlayı hedeflediği söylenen bu son saldırı ise Şam'ın kuzey doğusunda yer alan Harasta semtinde meydana geldi.
İngiltere merkezli aktivistlerden oluşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi adlı örgüt, ne tip bir bombanın kullanıldığının açıklık kazanmadığını fakat binanın tümüyle bir enkaz yığınına dönüştüğünü bildiriyor.
Patlama sırasında binada sadece gece nöbetçilerinin bulunduğu ve dolayısıyla 30'un üzerinde olduğu söylenen ölü sayısının gündüz vaktinde bir saldırıya kıyasla sınırlı kaldığı belirtiliyor.
Reuters haber ajansına konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi başkanı Rami Abdül Rahman, 'Bomba yaklaşık bir saat önce patlamış olsaydı can kaybı 200'ü bulabilirdi.' diyor. Suriye'de Şam ve çevresinin yanısıra, Lübnan sınırı yakınlarında yer alan Qara'da da yoğun çatışma yaşanıyor.
Birleşmiş Milletler yetkilileri son iki gündür binlerce Suriyeli mültecinin sınırı geçerek Lübnan'a sığındığını söylüyor. BM rakamlarına göre Suriye'de 2011 başlayan isyandan bu yana 100 bini aşkın kişi can verdi.