Sumitomo'daki işçinin talebine Japonya'dan 'red' kararı

Çankırı Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Sumitomo Rubber Ako Lastik fabrikasında çalışan Petrol-İş Sendikası üyesi yaklaşık 2 bin 400 işçinin 29 Mayıs'tan bu yana sürdürdükleri grevde son dakika gelişmesi yaşandı.

SÖZCÜ18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre grevde 17'inci gününü tamamlayan Sumitomo Rubber Ako lastik fabrikasında çalışan işçiler adına bugün gerçekleştirilecek olan "TİS Müzakere" toplantısı İPTAL edildi.

Fabrika yetkililerinin grevdeki personele gönderdiği mesaj şöyle:

"Kime: Tüm SAT çalışanları
Konu: TİS Müzakere toplantısının iptali hakkında

Değerli SAT çalışanları;

Bugün yapılmasını planladığımız TİS toplantısı maalesef iptal olmuştur. Sebebi aşağıda açıklandığı gibidir.

Şirket olarak, Kurban Bayramı öncesinde sendikamızla bir anlaşmaya varabilmenin öneminin farkında olduğumuz için işveren sendikamız KİPLAS aracılığıyla 14.6.2024 tarihinde yapılması kararlaştırılan bir sonraki müzakeremiz için hazırlık yaptık. Bu hazırlık başkanımız tarafından Japonya merkez yönetim kuruluna sunulsa da bugün sabah olumsuz cevap gelmiştir.

Hâlihazırda verilen teklifle bile bütçe büyük ölçüde aşılmış olup, şirketin 2024 yılını zararla bitirmesi kesinleşmişken, mevcut teklifimizin üzerinde bir teklifte bulunulmasının uzun vadede şirketin Türkiye'de varlığını sürdürmesini tehlikeye atacağı ortak sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, bugün yeni bir teklif verilemeyeceği anlaşıldığından, toplantı iptal edilmiştir.

Yeni bir gelişme olduğunda sizleri bilgilendireceğiz.

Saygılarımızla.

Fabrika Genel Müdürü Eliichi Hakoshima
Fabrika Genel Müdür Yardımcısı Levent Aydın"

İşte o paylaşım:

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (50)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri