Sicilya köyleri ve kasabaları hakkında bilinmesi gerekenler

Akdeniz’in en büyük adası olan Sicilya, yadsınamaz cazibesi ile İtalya’nın en gözde tatil destinasyonları arasında yer almaktadır.

Sicilya, İtalya'nın toplam 20 bölgesi içerisinde 5 özerk bölgeden biridir ve Akdeniz’in en büyük adası olan Sicilya, İtalya’nın güneyinde yer almaktadır. 

Akdeniz’in en büyük adası olan Sicilya, yadsınamaz cazibesi ile İtalya’nın en gözde tatil destinasyonları arasında yer almaktadır. İtalya Sicilya adası, ülkenin özerk bir bölgesi olması ile kendine özgü kültür ve geleneklere sahiptir ayrıca adada dünyaca ünlü Etna Yanardağı bulunmaktadır. Sicilya’da gezilecek yerler arasında bulunan Etna Yanardağı, 3.357 metre yüksekliğindeki aktif bir yanardağdır ve çevresi için tur düzenlenmektedir. 

SİCİLYA NEREDEDİR?    

Sicilya, İtalya’nın güneyinde yer alan, anakaraya toplam 3.666 metre uzunluğundaki Messina Boğazı Köprüsü ile bağlı ve 25.711 kilometrekare büyüklüğündeki adadır.

Sicilya’nın konumunu gösteren harita aşağıda verilmiştir. 

SİCİLYA ADASINA NASIL GİDİLİR?       

Sicilya Adası’na Türkiye’den direkt gitmek isteyen kişilerin ulaşım için hava yolunu kullanması gerekmektedir çünkü Türkiye’den Sicilya’ya direkt deniz yolu ulaşımı bulunmamaktadır ancak Toskana veya Napoli Sicilya feribot seferleri ile adaya ulaşmak mümkündür. 

Sicilya havaalanları; Palermo Falcone Borsellino Havaalanı, Catania Fontanarossa Havaalanı ve Florio Trapani Birgi Havaalanı’dır. 

SİCİLYA'NIN KIRSAL ÖZELLİKLERİ NASILDIR?           

Sicilya kırsalı, tarihi Antik Yunan ve Antik Roma kökenlerine dayanan sayısız köy ve kasabalarla çevrilidir. Sicilya’da bulunan çoğu köy ve kasaba balıkçılık ve turizm sektörü için oldukça önemlidir ve balıkçılık sektörü özellikle küçük sahil ve balıkçı kasabalarında yoğunlaşmaktadır. 

Sicilya coğrafyası genel olarak dağlıktır ve sismik volkanik aktivite bölgede oldukça yoğundur. Sicilya, ılıman ve yağışlı kışlar, çok değişken ara mevsimler ve sıcak, kuru yazlar ile tipik bir Akdeniz iklimine sahiptir. 

SİCİLYA KÖYLERİ VE KASABALARI NELERDİR?         

Sicilya köyleri ve kasabaları aşağıda listelenmiştir.

  • Gangi 
  • Gratteri
  • Randazzo 
  • Marzamemi
  • Troina
  • Militello in Val di Cataina
  • Naro 
  • Licata 
  • Burgio
  • Grammichele
  • Scicli 
  • Castellamare del Golfo
  • Sciacca
  • Castelbuono
  • Salimi
  • Mazara del Vallo
  • Monterosso Almo
  • Erice 
  • Ferla
  • Castroreale

Sicilya köylerini gösteren Sicilya haritası görseli aşağıda verilmiştir.

CEFALU NEREDEDİR?     

Cefalu, Sicilya’nın Palermo şehrindeki toplam 65 kilometrekare büyüklüğündeki balıkçı kasabasıdır. Cefalu sahil beldesi tarihte önemli dönemlerden geçmiştir ve bölge Norman, Roma, Bizans, Arap ve İspanyol kuşatmaları ve denetimleri ardından İtalya’nın olmuştur. Önemli tarihi, gezilecek yerleri, mimarisi ve doğal güzellikleri ile Cefalu kasabası her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır. 

Cefalu gezilecek yerler ve yapıları; Cefalu Katedrali, Cefalu Plajı, Mandraliska Müzesi, Piazza del Duomo, Cefalu’lu Rocco, Lido Angeli Del Mare, Lavatoio Medievale Fiume Cefalino, Porta Pescara, Capo Marchiafava Kalesi, Cefalu Katedrali Kuleleri, Aziz Stephen Protomartyr Kilisesi, Kalura Plajı, Mazzaforno Plajı ve Thelema Manastırı’dır. 

ERİCE NEREDEDİR?        

Erice köyü, İtalya'da Sicilya'nın Trapani eyaletindeki tarihi bir komündür. Erice Sicilya özerk bölgesinin kuzeybatısında yer almaktadır ve toplam 47 kilometrekare büyüklüğündedir. 

Erice’yı turistler tarafından en sık ziyaret edilen destinasyon haline getiren başlıca özelliği tarihi yapılarıdır. Erice’de gezilecek yerler; Castello di Venere Kalesi, Torretta Pepoli, Torre di re Federico, Garden of Balio Parkı, Church of San Giuliano Katolik Kilisesi, Landscape from Castle of Venus Kalesi, Saline di Trapani e Paceco Doğa Koruma Alanı, Polo Museale A. Cordici, Spiaggia di San Giuliano Kumsalı, Castle of Balio Kalesi, Walls Anıtı ve Church of St. Ursula Katolik Kilisesidir. 

GANGİ NEREDEDİR?           

Gangi, Sicilya’nın Palermo şehrinde bulunan 127.1 kilometrekare büyüklüğündeki küçük bir kasabadır. Gangi kasabasının köklerinin Antik Yunan’a dayandığı düşünülmektedir ancak bulunan en eski kanıtlar Antik Roma’ya aittir. 

Gangi’de görülmesi gereken yerler; Palazzo Bongiorno Müzesi, Salto dei Ventimiglia, Civico Müzesi, Torre Ventimiglia Kulesi, Santuario dello Spirito Santo, Palazzo del Marchese Pottino di Echifaldo ve Castello dei Ventimiglia’dır. 

SAVOCA NEREDEDİR? 

Savoca Sicilya özerk bölgesindeki Messina şehrinde bulunan köydür ve Savoca köyünün turistler tarafından ziyaret edilme sebebi bir yamaçta yer alan konumu nedeniyle sunduğu manzara ve tarihi yerleridir. 

Savoca’da gezilecek yerler; Chiesa di San Nicolo Katolik Kilisesi, Kontiland la Sicilia artistica in miniatura Parkı, Pentefur Kalesi, Convento dei Cappuccini Manastırı, Abbazia dei santi Pietro e Paolo d'Agro, Chiesa di San Michele, di Sant'Alessio Siculo Kalesi, Belvedere Kalesi ve Chiesa della SS Trinita e Convento Agostiniano’dur. 

CASTELMOLA NEREDEDİR?          

Castelmola, Sicilya’nın Palermo şehrindeki toplam 16.83 kilometrekare büyüklüğündeki köydür ve Castelmola, İtalya'nın en güzel köylerinden biri olarak aday gösterilmiştir.

Castelmola köyünde gezilecek yerler; Chiesa di San Pancrazio Katolik Kilisesi, Palazzo Ciampoli, Spiaggia di Mazzeo Kumsalı, Church of Saint Catherine of Alexandria Kilisesi, Chiesa di San Giuseppe Kilisesi, Duomo di Taormina Bazilikası, Villa Comunale di Taormina Parkı ve Piazza Duomo şehir meydanıdır. 

SİCİLYA'NIN KÖYLERİ NASIL GEZİLEBİLİR?              

Sicilya’nın köylerini gezmek için en ideal yol arabadır ancak toplu taşıma ile seyahat etmek de mümkündür. Sicilya turu için çeşitli toplu taşıma imkanları bulunmaktadır ancak kullanımı karmaşık ve yavaştır. Sicilya köylerine trenle ulaşım çok yavaştır ve kullanımı rahat olan bazı otobüs şirketleri; AST, SAIS Autolinee, ve SAIS Trasporti’dir. 

 Sicilya’da araçla gezmek isteyen kişilerin Sicilya araba kiralama uygulamaları veya acenteleri üzerinden günlük 25 euro ile 45 euro arasında ortalama bir araç kiralaması mümkündür. Sicilya’da büyük şehirler ve turistlerin en çok ziyaret ettiği bölgeler arasında ulaşım rahattır ancak ana yollardan çıkıldığı durumlarda ulaşım bakımından birtakım problemler yaşanmaktadır. 

SİCİLYA'YA NE ZAMAN GİDİLİR?     

Sicilya’ya gitmek için en iyi aylar, mayıs ayı ile eylül ayı arasındaki zamandır ancak her mevsimde Sicilya’da yapılacak aktivite seçenekleri bulunmaktadır. 

Nisan, mayıs ve haziran aylarında Sicilya’da bisiklet binmek, yürüyüş yapmak özellikle haziran ayında Sicilya hava durumu uygunluğu nedeniyle tüplü dalış yapmak, plajlarda güneşlenmek ve yüzmek mümkündür. Haziran ortasından eylüle kadar Sicilya çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır ve temmuz ile ağustos ayları Sicilya’nın en kalabalık olduğu ve fiyatların en pahalı olduğu aylardır ancak eylül ayında ziyaretçiler ve fiyatlar azalmaya başlamaktadır. Kasım ayı ile mart ayı arası Sicilya’nın en sakin olduğu aylardır ve Sicilya tatilinde düşük fiyatların ve sakinliğin tadını çıkarmak isteyenler için oldukça uygun zamanlardır. 

SİCİLYA'DA NE YENİR?   

Sicilya yemekleri tipik İtalyan mutfağına aittir ve İtalyan mutfağı dünya çapında en tanınmış ve en beğenilen mutfak kültürleri arasındadır. İtalyan mutfağı makarna, balık, meyve ve sebzeler açısından oldukça zengindir ve peynir, soğuk etler ve şarap İtalyan mutfağının merkezinde yer almaktadır. Sicilya pizza, makarna ve kahvesi İtalyan gastronomi kültürünün önemli bir parçasıdır. 

En popüler Sicilya yemekleri ve içecekleri; stigghiola sokak yemeği, nzuddi kurabiyesi, crispelle hamur kızartması, pesce spada alla siciliana yemeği, polpette di cavallo köftesi, coniglio in agrodolce yemeği, timballo di anelletti güveci, granita içeceği, caponata sebze yemeği ve makarna türleridir. 

SİCİLYA'DA NEREDE KALINIR?                 

Sicilya’da konaklamak için butik otelleri, villaları, ev kiralamayı, lüks otelleri veya Sicilya plaj otelleri tercih etmek mümkündür. Sicilya’nın en ünlü otelleri; Belmond Villa Sant'Andrea, Dimora delle Balze, Capofaro Locanda & Malvasia, Asumundo di Gisira, Monaci Delle Terre Nere, Principe Di Salina, Hotel Villa Athena ve Palazzo Natoli Boutique Hotel’dir.

İTALYA VE SİCİLYA VİZE İŞLEMLERİ
HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Sicilya'ya seyahat edecek kişiler için İtalya vize işlemleri hakkında merak edilenleri Vizem.net yetkililerine sorduk.

SİCİLYA'YA GİTMEK İÇİN HANGİ VİZE ALINMALIDIR?

Sicilya’ya gitmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İtalya turist vizesi alması gerekmektedir ancak hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (siyah) pasaport hamili TC vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Sicilya seyahatleri için vizeden muaftır.

İTALYA TURİST VİZESİ NASIL ALINIR?    

İtalya turist vizesi başvurusunda bulunacak kişiler gerekli evrakları tamamladıktan sonra akredite acenteler veya İtalya vize başvuru merkezleri üzerinden turist vizesi başvurularını tamamlayabilmektedir.

Başvuru sahibinin ikamet iline göre Türkiye’de İtalya vizesi için hizmet veren aracı kurum VFS Global veya İdata başvuru merkezidir ve başvurular gerekli evrakların temin edilmesinin ardından ikamet iline göre randevu alınan vize başvuru merkezine müracaat ederek yapılmaktadır. 

Son 5 yıl içerisinde Schengen vizesi almış kişilerin başvuru merkezine gelmesine gerek kalmadan, sadece gerekli vize evraklarını Vizem.net merkez ofisine göndererek İtalya vize işlemleri tamamlanabilmektedir.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

İTALYA VİZE ÜCRETİ NE KADARDIR?     

İtalya vize ücreti yetişkinler için 80 euro, 6 yaş ile 12 yaş arası kişiler için 40 euro tutmaktadır; 6 yaşından küçükler vize harç ücretinden muaftır ve vize ücretlerinin randevu sırasında TL cinsinden ve nakit ödenmesi gerekmektedir. 

2022 yılı için tüm vize harcı, seyahat sağlık sigortası, rezervasyon işlemleri, yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil İtalya vize ücreti ortalama 185 euro tutmaktadır. 

İTALYA TURİST VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?  

İtalya turist vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Başvuru sahibinin planladığı İtalya seyahatinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerliliği olan ve en az 2 adet boş sayfası bulunan pasaport gerekmektedir. 
  • Kimlik fotokopisi: Başvuru sahibinin kimlik fotokopisinin başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.
  • İtalya turist vizesi başvuru formu: Başvuru sahibi tarafından eksiksiz ve desteklenebilir bilgiler ile doldurulup imzalanmış vize başvuru formu gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: En fazla 6 ay içerisinde çekilmiş, 35 x 40 mm ölçülerinde 2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir.
  • Vize harcı: İtalya vize harç ücretinin ödenmesi ve dekontunun başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.
  • İtalya seyahat sağlık sigortası: Planlanan seyahat süresince geçerli, en az 30.000 euro teminatlı ve tüm Schengen bölgesinde geçerli seyahat sağlık sigortası gerekmektedir.

Yukarıda verilen standart İtalya turist vizesi evraklarına, başvuru sahibinin çalışma durumuna göre İtalya Konsolosluğu ek belge talep edilebilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Dünya Haberleri